Vuosi vaihtuu

Vuodenvaihde lähestyy uhkaavasti, mutta MTB-Lohja ei luovuta! Ulkona sataa ja tuulee, säätämöissä rakennellaan pyöriä ja yhteislenkkejä ajellaan edelleen.

Tässä se sitten alkaa olla, 2007 on pääpiirteittäin takana päin. Hyytävästä tuulesta huolimatta lohjalaisilla pyöräilijöillä on hyvä sydän ja Kakkosnelonen jatkuu taas ensi vuonna - ellei mitään odottamatonta mullistusta tapahdu. Lohjalainen hyväntekeväisyys porskuttaa lasten ja nuorten hyväksi, Lohjan Sairaalaa unohtamatta.

Kimmo Liljander tuossa aiemmin jo ynnäili tämän vuoden tapahtumia. Vanhan toistosta huolimatta haluan kerrata omalta osaltani kulunutta vuotta.

Vuosi 2007 alkoi hieman ristiriitaisissa tunnelmissa. Olin melkoisen uupunut ja mietiskelin vakavasti jättäväni Kakkosnelosen tänä vuonna väliin. Jossain vaiheessa kuitenkin havaitsin lupautuneeni jälleen kerran hoitamaan "pari pientä juttua" ja loppujen lopuksi olin taas samassa suossa kuin aikaisempinakin vuosina. Ulkopuolisena saattaa luulla, että näiden tapahtumien järjestely alkaisi jo sujua - ja niin kai itsekin jossain vaiheessa kevättalvea kuvittelemme - mutta todellisuus on valitettavasti karumpaa. Joka vuosi käydään samat keskustelut ja jotenkin tuntuu, että yhtenäkään vuonna nämä keskustelut eivät kuitenkaan johda haluttuun lopputulokseen. Siksi viimeisten viikkojen aikana ennen tapahtumaa alkaa se ainainen sähläys. Nettisivuille tulevat jutut ovat edelleen kirjoittamatta, tapahtumailmoitusista puuttuu niinkin oleellista tietoa kuin tapahtuman alkamisaika, kopiokone on rikki, vettäkin sataa ja tuhannen muuta asiaa on hoitamatta. Täytyy nostaa hattua Kimmolle, että hän vuodesta toiseen jaksaa piiskata porukkaamme eteenpäin ja pitää naruja käsissään. Tänä vuonna annettu Lohjan Laurin titteli ei todellakaan mennyt väärään osoitteeseen!

Nettisivumme saivat uuden ulkoasun sekä julkaisujärjestelmän. Tämä on toki osaltaan helpottanut omaa taakkaani (vaikkakin oli sen tarkoitus enemmänkin helpottaa) ja antanut minulle aikaa keskittyä enemmän muihinkin tehtäviin (kuten esim. Elämään). Sivuillamme on tänä vuonna käynyt kävijöitä enemmän kuin koskaan ennen. Alkuvuosina sivumme tavoittivat vuoden aikana hädin tuskin 10 000 käyntiä, tänä vuonna päästiin jo lähelle 60 000 käyntiä! On selvää, että varsinkin tapahtumista tiedottamiseen on Internet tätä päivää. Haluaisimme tarjota teille enemmänkin luettavaa sekä materiaalia, varsinkin tapahtumiin liittyen. Tätä varten tarvitsemme kuitenkin teiltä niitä kehitysideoita. Palautelomakkeemme toimii ja sitä saa käyttää.

Kakkosnelosen jälkeen olikin hetki rauhallisempaa aikaa. Kesä meni kerrankin rauhallisissa merkeissä omalta osaltani. Vihdoinkin oli aikaa perheelle ja kesästä nauttimiselle. Jossain vaiheessa kesää tuntui, että jopa ajaminen maistui pitkästä aikaa hyvälle (tämä harhaluulo tosin haihtui syksyn mittaan).

Syksyn mittaan oli jo aika järjestellä Kakkosnelosen tuoton lahjoittamista. Tapahtuma oli Lohjan Sairaalan kirjastossa, paikassa joka alkaa jo käydä tutuksi. Tuttua oli myös lämmin tunnelma sekä vilpitön kiitollisuus, joka huokui sekä paikallisen sairaalan, että Lasten ja Nuorten Sairaalan edustajista. Kiitokset kaikille lahjoitustemme vastaanottajille, yritetään hoitaa teille se uusi sairaalakin jossain vaiheessa...

Tästä tulikin taas mieleeni eräs tekemätön tehtävä... Olemme jo vuosia luvanneet toimittaa lastensairaalaan pienen taulun MTB-Lohjan tekemisistä. Kuulemamme mukaan hoitajat joutuvat kovastikin selittelemään, mitä ovat nämä pyöräilijätarrat, joita löytyy useista osastojen laitteista. Lupaamme taas kerran toimittaa teille sen taulun. Kävisikö vaikkapa tulevaisuudessa?

Jossain vaiheessa loppukesää saimme idean alkaa keräillä reittikarttoja sivuillemme. Toivoimme näiden karttojen rohkaisevan muitakin tarttumaan haasteeseen, ja lähtevän tutustumaan Lohjan loistaviin ajomaastoihin. Ilmeisesti kartat olivat hyvä idea, sillä näihinkin liittyen olemme saaneet positiivista palautetta. Toivottavasti saamme lisääkin karttoja jossain vaiheessa ensi vuotta, kunhan ATK-GPS -osastomme taas käynnistyy. Niitä odotellessa käykäähän vaikkapa kävelemässä noita reittejä, samalla on aikaa paremmin tutustua lohjalaiseen luontoon ja järvimaisemaan.

Oktoberfest jäi itseltäni tänä vuonna pahasti väliin muiden menojen takia. Isojen poikien juttuja kuunnellessa se jäi harmittamaan. Palautteiden perusteella homma meni kuitenkin putkeen. Myös lohjalaisilta yrittäjiltä saatu viesti on positiivista.

Yhteislenkkejä ajetaan Lohjalla edelleen. Vesisade ei haittaa ja liukkaudesta nyt ei pääse kärsimäänkään. Nastarenkaita ei ole juuri tarvittu, joten säästetään ne tammikuussa alkaviin pakkasiin. Yhteislenkeistä löydät tietoa keskustelufoorumiltamme, tervetuloa osallistumaan!

Kaikista sattumuksista huolimatta vuosi 2007 on ollut kelpo vuosi. Eipä voisi valittaa, jos 2008 olisi edes tämän tasoinen. Sinne voisi silti mahtua enemmänkin pyöräilyä (ja vaikka sitä säätämötoimintaakin), yhdessäoloa lohjalaisten maastopyöräilijöiden kanssa, hyväntekeväisyyttä, Oktoberjuhlia sekä tietenkin mutaa, vesisadetta ja hikeä! Näitä odotellessa toivottelenkin omasta ja koko MTB-Lohjan puolesta oikein mukavaa vuodenvaihdetta sekä parempaa uutta vuotta koko Suomen pyöräilevälle kansalle.

Mika Latvala MTB-Lohja verkkoherra