Se on taas täällä - nimittäin Lohjan Oktoberfest XVI. Toivotamme kaikki maastopyöräilyn ystävät, sekä uudet että wanhat, tervetulleeksi ajokauden päätösajoon Lohjalle lauantaina 17.9. klo 11.00-15.00.

Oktober 2016

Tapahtumasta

Oktoberfest 2016 on matalan kynnyksen maastopyöräilytapahtuma ja retkihenkinen. Lähtöpaikkana on jälleen Lohjan Liikuntakeskuksen Jäähalli. Tapahtumamme on maksuton kuten aiemminkin, mutta tänä vuonna toivoisimme etukäteisilmoittautumista tällä lomakkeella voidaksemme varautua paremmin Teidän palvelemiseen eli ryhmäjakoon.

Viime vuonna kuskeja saapui paikalle noin 90 ja odotamme tänä vuonna määrän pysyvän samana. Oktoberin reittikattaus on monipuolinen, mitä nyt noin neljän tunnin polkemiseen eri ryhmissä saadaan mahtumaan. Täältä löytyy Lohjan upeita harjumaisemia neulaspolkuineen, Talmon kallioita, pieniä juurihoitoja ja droppeja sekä Lohjan ja Liessaaren rantaraiteilla kulkevia reittejä. Mukana on jälleen uusiakin polkuja. Aika varmasti tulet löytämään G-pisteen, Kypäräkallion ja Ketjunkatkaisijan. Jotkut löytävät ja suorittavat Yritysportaat, mutta tiedätkö missä ovat Linnunlaulu, Joulupukki, FjallenDH, Karjala, Papinpudotus tai Heterosuo? Reittivariaatioita ja niiden takana olevien paikkojen tarinoita pääset kokemaan Lohjalla, ajoseura kun on takuuvarman samanhenkistä ja vääräleukaista.

Reitit ja ryhmät

Koska Oktoberfest 2016 on retkihenkinen ja kauden lopetukseen liittyy tiettyä luopumisen tuskaa, niin ryppyotsainen räppääminen reiteillä ei ole tämän tapahtuman juttu. Tänä vuonna ryhmäjakomme on seuraavanlainen:

  • Enemmän taukoja
  • Sopivasti taukoja
  • Vähemmän taukoja

Kaikissa ryhmissä on mahdollisuus tutustua Lohjan maastoihin harjulta Talmolle ja aina G-maastoon saakka. Ryhmiä erotteleva tekijä on taukojen lukumäärä ja osin vauhti. Kaikissa ryhmissä annetaan mahdollisuus ajaa teknisempiäkin paikkoja.

Alustavasti tarjolla on kaksi tai kolme kappaletta kutakin ryhmää ja pyrimme siihen että ryhmien koot ovat maltilliset ajamisen sujuvuuden vuoksi. Tarkemmat ryhmät ja niiden vetäjäparit ilmoitetaan myöhemmin ja niitä säädetään ennakkoilmoittautumistenne perusteella.

Jokaisessa ryhmässä on kokenut vetopari eli ryhmän vetäjän lisäksi perässä roikkuu vähintään yhtä kokenut ”peräsmies”. Parivaljakko huolehtii ryhmän kasassa pysymisestä ja toisaalta heidän vastuullaan on ryhmän elämyksellisyys. Kaikilla vetäjillä on mukanaan turvaohje, mikäli jotain sattuisi ja pelastuslaitosta tarvittaisiin apuun.

Ravinto

Oktoberfest on samanhenkisten ihmisten retkiajo. Siitäkin syystä tapahtumaan kuuluu eväshetki (lue: makkaranpaistotauko) noin kahden-kolmen tunnin ajon jälkeen. Ryhmä voi sopia vetäjän kanssa mahdollisesti myös erilaisesta käytännöstä (kevyt taukolounas ja vasta lopussa maggara). Tauko- ja maggarapaikkana on Gunnarlan hiihtomaja, jossa MTB-Lohja tarjoaa elävän tulen (lue: nuotio) sekä vettä juomareppujen tai -pullojen täydennystä varten. Otathan siis omat ruoat mukaan. Emme suosittele alkoholipitoisia juomia ajon aikana tai taukopaikalla pelkästään oman ja muiden turvallisuuden vuoksi.

Turvallisuus

Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja huolehtii omista vakuutuksistaan. Vetäjät, eikä toisaalta MTB-Lohja, ole vastuussa kuljettajista. Alle 18-vuotiaat vain vanhempien seurassa. Käytössämme on Raatoauto, jolla voimme teknisen tai henkisen vian sattuessa hakea pyöräilijän kalustoineen takaisin jäähallille. Jokaisella osallistujalla on oltava kypärä. Muut suojavarusteet kuten lasit ja polvisuojat ovat suositeltavia.

Saapuminen Oktooberiin

Lähtöpaikka on Lohjan Liikuntakeskuksen Jäähalli, Runokatu 1. Tule paikalle hyvissä ajoin, mieluiten niin, että kuljettaja ja varusteet ovat lähtövalmiina viimeistään klo 10.45. Lähtö on tänä vuonna jo klo 11.00. Autosi voit pysäköidä maksutta Jäähallin parkkipaikan vieressä olevalle hiekkakentälle, josta lähtö myös tapahtuu. Olemme paikalla opastamassa.

Ajamisen jälkeen

Ajotapahtuma päättyy lähtöpaikalle (samana päivänä) noin klo 15.00. Halutessasi voit lähteä ryhmänvetäjän mukaan maistamaan paikallisen olutravintola OpusK:n Oktoberfest-palautusjuomaa.

Toimimme yhteistyössä Lohjan Liikuntakeskuksen kanssa, joten käytössänne on sekä pukuhuoneet (2kpl) että suihku. Myös pyörät pääsevät pesulle eli jäähallin päädyssä on pesupiste mutaisille kulkuvälineille. Halutessasi voit mennä pyöräilyn jälkeen rentoutumaan viereiseen Neidonkeitaan virkistysuimalaan pientä erilliskorvausta vastaan.

Oktoberfestin jälkipelit vietetään ravintola OpusK:n kabinetissa klo 18.00 alkaen, jonne olet myös tervetullut.

Loppusanat

Rasvaa ketjut, tarkasta pyörän ja renkaiden kunto muidenkin ajonautintoa ajatellen ja ole lauantaina 17.9. viimeistään klo 10.45 Lohjan jäähallilla pyörän päällä.

Tervetuloa!

MTB-Lohja