Toivotamme kaikki maastopyöräilyn ystävät, sekä uudet että wanhat, tervetulleeksi järjestyksessään jo 15. ajokauden päätösajoon Lohjalle lauantaina 10.10. klo 12.00.

Lähtöpaikkana on Lohjan Liikuntakeskuksen Jäähalli. Tapahtumamme on maksuton, ei vaadi ilmoittautumista, ja päättyy lähtöpaikalle samana päivänä viimeistään noin klo 16.00.

Viime vuonna kuskeja saapui paikalle noin 100 ja odotamme määrän tänä vuonna hieman kasvavan. Päivän reittikattaukseen olemme valinneet Lohjan upeita harjumaisemia, kallioita sekä rantaraitteja. Mukana on uusiakin polkuja. Ajoseura on takuuvarman samanhenkistä ja vääräleukaista.

Reitit ja ryhmät

Oktoberfest 2015 on matalan kynnyksen maastopyöräilytapahtuma. Tänä vuonna painotamme kauden lopetukseen liittyvästi retkihenkisyyttä ja hauskanpitoa. Ryppotsainen kihnuttaminen painovoimaa ja pitoa uhkaavilla reiteillä ei ole tämän vuoden juttu.

Reittikuvaukset päivitetään hyvissä ajoin ennen tapahtumaa tähän sekä fillarifoorumille. Kattauksia tulee olemaan useita eli kaikille löytyy oma ryhmänsä. Variaatioita löytyy sekä reitin teknisyyden että osin myös vauhdin osalta. Pääset tutustumaan erilaisiin ajopaikkoihin, kuten Rottiskallio, Kummitusjuna, Linnunlaulu, Kylkiluukallio, FjallenDH, Ketjukatkaisija, Poliisikallio ja Papinpudotus, ainakin osittain. Tapahtumassamme kaikki löytävät G-pisteen ja tottahan legendaarinen Talmonmäki ja Yritysportaat ovat kattauksessa samoin kuin Liessaaren idyllinen rantareitti. Yritämme myös etsiä Aleksis Kiven tapahtuman päivän mukaisesti.

Olemme jakaneet tänä vuonna ryhmiä hieman ajonopeuden ja maaston teknisyyden mukaan helpottamaan valintaasi. Mitään absoluuttista totuuttahan ei ole olemassakaan paitsi se, että vastaus on 42 (mutta mikä on kysymys). Joten nämä alla olevat siis lähinnä osviittaa antavina, sillä vähemmän teknisestäkin reitistä tulee vaativa, kun nopeutta lisätään...

Nopeustasot:

 • A. reipas vauhti
 • B. reipas medium
 • C. medium
 • D. rauhallinen/maisema

Teknisyystasot:

 1. Jerkkureisille. Tässä kategoriassa voi olla kaikkea mahdollista mitä Lohjalta löytyy. Reitiltä löytyy tyypillisesti nousuja, droppeja, jyrkänteitä sekä ylös- että alaspäin ja muita jännäpaikkoja Lohjan malliin. Toisin sanoen Lohjan haastavimmat sekä kuumottavimmat spotit.
 2. Kokovartalojumppaa teknisessä maastossa. Reitiltä löytyy kalliota, kivikkoa, juurakkoa ja lätäkköä. Isoimmat dropit ja jyrkänteet poistettu, mutta useita muita jännäpaikkoja jätetty viihtyvyyden ja kehittymisen vuoksi. Ajoittaista m-a-a-s-t-o-pyöräilyä sanan varsinaisessa merkityksessä.
 3. Pääosin kapeita neulaspolkuja ryyditettynä sopivilla ripauksilla kivikkoa ja juurakkoa - ihan vain mielenkiinnon säilyttämiseksi. Harjupolkuja ajetaan enemmänkin ajatuksella "korkeuskäyrän suuntaisesti kuin kohtisuoraan sitä vastaan", joskin muutamia nousuja ja laskuja kuuluu kuvaan, jotta kunto kohenee. Teknisesti kohtuullisen kevyttä pööräilyjumppaa.
 4. Nautiskelutaso. Sopii sekä kokeneelle naatiskelua hakevalle pyöräilijälle että aloittelijallekin. Reittivalinnat ehkäisevät asfaltti-ihottuman saamisen eli ajamme lähinnä neulaspolkuja tai selkeitä ulkoilureittejä. Tällä tasolla ei pyöräilyn tekninen taso kiristä eikä purista, eikä ajaminen ole hapokasta.

Tällä hetkellä ryhmät/vetäjät ovat seuraavat:

 • AB1: Manu
 • B1: "Pikku-Toni"
 • B2: Mikko
 • B2: Juha-Täti
 • C2: Kalle
 • C3: KimmoK
 • D4: Fjalle
 • Cyclo: Jouni

Kaikissa ryhmissä on siis vetäjän lisäksi perämies. Teoreettinen mahdollisuus vielä yhteen B1/B2-ryhmään, jos osallistujia on paljon.

Jokaisessa ryhmässä on kokeneen vetäjän lisäksi vähintään yhtä kokenut ”peräsmies”, jotka huolehtivat ryhmän kasassa pysymisestä. Parivaljakon vastuulla on ryhmän elämyksellisyys. Kaikilla vetäjillä on mukanaan turvaohje, josta löytyvät koordinaatit lähimmälle pelastuspaikalle, mikäli jotain sattuisi ja pelastuslaitosta tarvittaisiin apuun.

Ravinto

Oktoberfest ei ole kilpailu, vaan samanhenkisten ihmisten leppoisa retkiajo. Siitäkin syystä tapahtumaan kuuluu makkaranpaistotauko noin kahden tunnin ajon jälkeen. Taukopaikkana toimii G-piste eli Gunnarlan hiihtomaja. MTB-Lohja tarjoaa nuotion sekä vettä juomareppujen tai -pullojen täydennystä varten. Taukopaikalla on naurutakuu, koska siellä kerrotaan kootut selitykset kaikille ajon aikaisille kömmähdyksille. Nuotiovahtina toimii Pekka L(apaluu).

Koska kyseessä on kuitenkin liikunnallinen aktiviteetti, ajotapahtuman jälkeen on luvassa janonsammutusta paikallisessa ravitsemusliikkeessä. Tästä voit tiedustella ryhmän vetäjältä.

Turvallisuus

Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja huolehtii omista vakuutuksistaan. Vetäjät, eikä toisaalta MTB-Lohja, ole vastuussa kuljettajista eli huomioittehan tämän ajoon osallistuessanne. Alle 18-vuotiaat vain vanhempien seurassa. Tapahtumassa on myös ”raatoauto”, jolla voimme kuljettaa ongelmatilanteissa kuljetuksen esimerkiksi lähtöpaikalle.

Saapuminen

Lähtöpaikka on Lohjan Liikuntakeskuksen Jäähalli, Runokatu 1. Saavuthan paikalle hyvissä ajoin, mieluiten niin, että kuljettaja ja varusteet ovat lähtövalmiina viimeistään klo 11.45. Lähtö on siis klo 12.00. Autosi voit pysäköidä maksutta Jäähallin parkkipaikalle sekä vieressä olevalle hiekkakentälle, josta lähtö myös tapahtuu. Paikalla on opastusta.

Toimimme yhteistyössä Lohjan Liikuntakeskuksen kanssa. Mikäli haluat uida ja saunoa ajon jälkeen, niin saat järjestäjiltä ilmaislipun, jolla voit lunastaa avaimen uimahallin lukollisen kaappiin tapahtuman ajaksi. Myös pyörät pääsevät pesulle eli jäähallin päädyssä on pesupiste mutaisille kulkuvälineille.

Loppusanat

Toivottavasti saamme tänäkin vuonna 100 kuljettajan rajan rikki. Rasvaa ketjut ja tule lauantaina 10.10. viimeistään klo 1145 Lohjan jäähallille. Yhdessä teemme tästä kaikkien aikojen parhaan Oktoberfestin!

Tervetuloa!

MTB-Lohja Toy (Täysin Olematon Yhdistys)