Tänä vuonna on MTB-Lohjan 27. ajokausi ja nyt kevään myötä, lämpömittarien näyttäessä jo kaksinumeroisia lukemia, kaivelevat jäsenemme jo ajokkejaan esille. Aktiivisimmat ovat ajaneet koko talven, osa leveärenkaisilla läskipyörillään ja urheimmat perinteisillä maastofillareillaan, nastoilla tai ilman. Uusia polkuja on viime kesän jälkeen löydetty kohtuullinen määrä, joten taas on vanhoille konkareillekin jotain uutta tarjolla.

Kesä 2015

Viikkolenkeillä alkaa jälleen olla mukavasti kuljettajia ja ryhmiä muodostuu useampia: osa ajaa helppoja polkuja, toisten kolutessa vaikeampaa maastoa. Meno ja meininki on kuitenkin leppoisaa, eikä ketään jätetä metsään – tästä pitää ryhmä aina huolen. Lepotaukoja pidetään tarvittaessa useammin ja vauhti sovitetaan aina hitaimman kuskin mukaan. Monesti lenkin vetäjä saattaa olla porukan hitain.

Kesä 2015

Viime kesänä porukkaamme liittyi taas joukko uusia jäseniä. Osa heistä on pidemmän tauon ajamisesta pitäneitä ja mukavan harrastuksen uudelleen löytäneitä vanhoja jäseniä, toiset taas ensikertalaisia MTB-Lohjan riveissä. Tälläkin kaudella saamme varmasti taas uutta verta joukkoomme. Ajamme kaksi ”virallista” viikkolenkkiä joka viikko, keskiviikkoisin kello 18 ja lauantaisin kello 15 alkaen. Toisinaan lauantain lähtöaikaa on viilattu vaikkapa sääennusteen perusteella sateen sattuessa, mutta näistä löytyy aina tieto kaikille avoimesta foorumimme yhteislenkkiosiosta. Startti tapahtuu Lohjan jäähallin pihasta parkkipaikan ja hiekkakentän välissä olevan nurmikummun luota. Lenkkien pituus on kaksi tuntia.

Oman lukunsa toimintaamme muodostavat varjolenkit, joita ajamme foorumillamme erikseen sovittuina ajankohtina, usein sunnuntaisin, kirkollisina arkipyhinä tai ihan vain arki-iltoina. Joskus nämä suuntautuvat Mustio-Karjaa-akselille mihin johtaakin hyvät polut, toisinaan kolutaan lähimetsiä etsien uusia polkuja. Perusajatus varjolenkeillä on kuitenkin kiireetön meno ja aikaa kuluukin yleensä hiukan enemmän kuin viikkolenkeillä. Osa jäsenistämme harrastaa maastopyöräilyn lisäksi CX- ja maantiepyöräilyä, ja myös näitä lenkkejä on järjestetty varjolenkkeinä.

Kesä 2015

MTB-Lohja Toy on täysin olematon yhdistys, siksi emme kerää jäsenmaksuja ja toimintaamme pääsee mukaan tulemalla viikkolenkeillemme. Mitään ennakkoilmoittautumisia emme vaadi, pakollista on vain maastokelpoinen polkupyörä ja kypärä. Suositeltavia varusteita ovat myös ajolasit sekä hanskat. Tervetuloa mukaan sekalaiseen joukkoomme, taas on hyvä kesä tulossa! Ajokausi on jo käynnissä ja jatkuu aktiivisesti syksyyn saakka.

Kesä 2015

MTB Lohja Toy (Täysin Olematon Yhdistys)