Tähän osioon on kerätty Kakkosneloseen liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Luethan tämän läpi ennen kuin lähetät palautetta!

Osallistuminen, ilmoittautuminen ja joukkueen kokoonpano

K: Paljonko maksaa osallistuminen tapahtumaanne?
V: Joukkueen (max 7 henkeä) osallistumismaksu on 200€. Mikäli osallistumismaksun maksaa sponsori joka tarvitsee siitä virallisen (verotukseen kelpaavan) kuitin, osallistumismaksu on 300€. Soolokuskien osallistumismaksu on 50€ mutta paikkoja on rajoitetusti.

K: Miksi joukkueen koko on max. 7 henkilöä?
V: Mielestämme se on sopiva koko ajatellen tapahtumamme luonnetta. Myöskin majoitusruutu on suunniteltu lähinnä puolijoukkueteltalle jolloin pyörät, teltta ja varusteet sopivat tuon kokoiselta joukkueelta mukavasti majoitusruutuun. Jos olisit tulossa muun kokoisella joukkueella mukaan, ota yhteyttä lomakkeellamme!

K: Montako joukkuetta mahtuu mukaan?
V: Mukaan mahtuu ensimmäiset sata joukkuetta tai sooloa, siinä järjestyksessä kuin maksusuoritus on meille saapunut. Lisää tietoa saat tarvittaessa palautelomakkeellamme.

K: Milloin pitää ilmoittautua?
V: Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa aina 15.2. ja päättyy huhtikuun lopussa. Jos haluat vielä osallistua ilmoittautumisajankohdan jälkeen, ota yhteyttä lomakkeellamme tai info-puhelimeemme!

K: Meillä oli todella kivaa viime vuonna, joko voimme varata paikan täksi vuodeksi?
V: Valitettavasti paikkoja ei voi varata etukäteen. Ilmoittautumisaika alkaa aina helmikuussa, tähtää ilmoittautumisesi tuohon aikaikkunaan.

K: Miksei ilmoittautumiseemme ole vielä vastattu?
V: MTB-lohjan henkilökunta ei tee tätä elääkseen, joudumme ihan oikeasti olemaan päivät leipätyössä. Tämän vuoksi vastauksen saaminen saattaa mennä jopa seuraavaan päivään...

K: Saako ilmoittautumismaksusta kuitin? Sponsorimme haluaa moisen...
V: Joukkueet, joiden osallistumisen maksaa sponsori, saavat laskun. Normaalijoukkueille emme valitettavasti kirjoita kuitteja.

K: Tapahtumanne alkaa klo 12. Mihin aikaan meidän kannattaa tulla paikalle?
V: Joukkueenjohtajalle ilmoitetaan hyvissä ajoin aikaikkuna, jonka aikana toivomme joukkueenne saapuvan alueelle. Aikaikkuna määräytyy sen perusteella, mihin majoitusruutuun joukkueenne majoitetaan. Olisi suotavaa, että aikaikkunasta pidettäisiin kiinni koska muutoin alueen rakentaminen saattaa hankaloitua. Yritämme mahdollisuuksien mukaan sijoittaa joukkueet niin että pitkämatkalaisten ei tarvitse tulla heti ensimmäisenä aamulla! Joillekin pitkämatkalaisille joukkueille olemme antaneet mahdollisuuden tulla jo perjantai-iltana, mutta silloin saa myös kunnian auttaa meitä tapahtuman järjestelyissä...

K: Mihin aikaan tapahtuu lähtö?
V: Lähtö on perinteisesti klo 12, tapahtuma luonnollisesti päättyy sunnuntaina klo 12.

Majoitus ja palvelut alueella

K: Minkälainen majoitusalue on?
V: Majoitusalue on hiekkapohjainen, kova pesäpallokenttä. Jos majoitut telttaan, varaudu riittävän tukevilla kiinnitystapeilla. Kenttä ei myöskään kovalla sateella ime kovin hyvin vettä. Huomioi asia makuualustaa suunnitellessasi.

K: Minkälaiset pesumahdollisuudet tapahtumassanne on?**
V: Majoitusalue rajoittuu Lohjan jäähalliin, jonka kaikki pukuhuoneet, suihkut ja WC:t on varattu käyttöömme. Naisille on varattu omat pesuhuoneet ja WC:t. Alueella on myös uimahalli, Neidonkeidas, jonka palvelut ovat käytössä aukioloaikoina tapahtumaamme osallistuville erikoishintaan. Lauantaina Neidonkeidas on avoinna klo 10.00 - 00.30 ja sunnuntaina klo 10.00 alkaen.

K: Saako tapahtuman aikana käyttää alkoholia?
V: Tiukka linjamme on, että makkurinpaiston yhteydessä sallimme oluen, mutta edellisinä vuosina saamiemme palautteiden perusteella osanottajat toivovat ettei alueella esiinnytä juopuneena. Toivomme, että muistatte tapahtuman luonteen ja ymmärrätte kantamme. Lisäksi järjestyshäiriöt haittaavat kaikkien oleskelua alueella ja aiheuttavat taas meille ongelmia mm. virkavallan sekä ensi vuoden tapahtumapaikkaneuvottelujen kanssa. Huomasithan myös, että säännöissä sanotaan selkeästi että mikäli joukkueen edustaja tavataan alueelta päihtyneenä, aiheuttaa se koko joukkueen sulkemisen pois tapahtumasta. Osallistumismaksuja EI palauteta.

K: Siivotaanko aluetta ja maastoa tapahtuman jälkeen?
V: Tottakai. Siivoamme kaikki kyltit maastosta sekä paljon muidenkin jättämiä roskia. Lisäksi puhdistamme itse tapahtuma-alueen, niin omista kuin muidenkin roskista. Tästä olemme saaneet jopa kiitosta.

K: Mistä saamme majoitukseemme sopivan teltan tai muun majoituksen?
V: Tuossa asiassa emme valitettavasti pysty auttamaan. Kehottaisimme ottamaan yhteyttä asuinalueesi eri järjestöihin ja yhdistyksiin ja kyselemään sieltä. Eiköhän sitä kautta ainakin jotain vinkkejä aiheesta saa. Myös Fillari-Lehden keskustelupalstalta voi kysellä vinkkejä vanhoilta konkareilta.

K: Kuulin, että tuohon aikaan vuodesta on yöllä todella kylmää. Miten teltta pidetään lämpimänä?
V: Joukkueen tulee itse huolehtia omasta majoittumisestaan tarvikkeineen. Monet pitävät telttansa lämpimänä kamiinan avulla. Aggregaattien sekä polttoainekäyttöisten lämmittimen käyttö alueella on kielletty. Polttopuut olemme menneinä vuosina saaneet hankittua mutta niidenkin ostaminen alkaa jo olla ulkona tapahtuman ideasta.

Sponsorointi ja lahjoitukset

K: Meillä olisi sponsori joka osallistuisi hyväntekeväisyyskeräykseenne kannustamalla joukkuettamme, miten toimimme?
V: Sopikaa maksusta esimerkiksi EUR / ajettu km, EUR / ajettu tunti, tai EUR / ajettu kierros (kierros n. 7-8km)? Myykää mainostila majoitusalueellenne tai banderolli majoitusalueen aidaksi (majoitusalue on 9x9m) tai… Mahdollisuuksia on monia! Yksinkertaisimmillaan voitte sopia summan, jonka sponsori maksaa joukkueenne kautta hyväntekeväisyyteen. Hoidamme kuitit ja viralliset laskut. Ottakaa yhteyttä lomakkeellamme tai infonumeroomme!

K: Mihin tarvitsemme sponsoria? Pystymme kyllä itse maksamaan osallistumismaksun.
V: Tapahtuman idea oli alunperin se, että joukkueet itse maksaisivatkin osallistumismaksunsa ja kaikki sponsoreilta saatava tuki olisi ollut sitä ylimääräistä, jolla voimme entistä enemmän tuottaa iloa lahjoitusten kohteille. Ikävä kyllä tilanne on mennyt siihen, että joukkueiden sponsorit maksavat osallistumismaksun ja ylimääräistä rahaa ei enää liikene lahjoitettavaksi. Vuonna 2003 jouduimme myymään lohjalaiselle kansanedustajalle yhden paidan hintaan 130 euroa jotta lahjoitussummaksi saatiin tasan 20 000 euroa. Tänä vuonna toivomme erityisen innokasta sponsoreiden hankintaa!

K: Voisiko MTB-Lohja sponsoroida meitä edes osallistumismaksun verran?
V: Valitettavasti me emme voi ketään tukea - edes rahallisesti, olemmehan MTB-Lohja Toy (Täysin olematon yhdistys)

K: Paljonko MTB-Lohja kaiken kaikkiaan on tukenut hyväntekeväisyystyötä?
V: Kimmo Liljanderin laskuopin mukaan summat ovat seuraavat:

 • 2000: 2 500€
 • 2001: 8 100€
 • 2002: 15 000€
 • 2003: 20 000€
 • 2004: 20 100€
 • 2005: 15 000€
 • 2006: 14 700€
 • 2007: 12 400€
 • 2008: 17 600€
 • 2009: 16 000€
 • 2010: 14 000€
 • 2011: 18 000€

Yhteensä olemme siis lahjoittaneet noin 174 000 euroa! Ei huonosti Täysin Olemattomalta Yhdistykseltä!

K: Miten voitte antaa lähes 100% tuotosta hyväntekeväisyyteen?
V: MTB-Lohja on täysin olematon yhdistys. Toimintamme perustuu vapaaehtoiseen sitoutumiseen (minkä jälkeen tosin töihin pakotetaan). Kukaan ei saa toiminnasta minkäänlaista palkkiota eikä edes verovapaita kilometrikorvauksia. Ainoita lahjoitussummasta vähennettäviä kuluja on perinteisesti ollut äänentoistolaitteiston vuokra.

Yleiset kysymykset

K: Paljonko tapahtumassa oli viime vuonna (2004) ajajia?
V: Joukkueita oli paikalla 93 sekä kaikki ilmoittautuneet 8 soolokuljettajaa. Näistä laskien ajajien määräksi tulisi arviolta noin 650-660, kaikkiaan (huoltojoukot mukaanlukien) paikalla lienee ollut noin tuhatkunta ihmistä. Näiden lisäksi paikalla piipahti suuri joukko uteliaita katsojia.

K: Haluaisin osallistujien yhteystiedot markkinointitarkoituksiin, mistä ne saisi?
V: Ei ainakaan meiltä. MTB-Lohja kerää yhteystiedot ainoastaan omaan käyttöön. Saamasi roskaposti ei siis ole meiltä peräisin.

K: Saako jostain esitteen, sponsoriamme kiinnostaisi tapahtumanne enemmänkin...
V: Saa. Voit ladata esim. vuoden 2010 esitteen täältä. (PDF)

K: Voinko osallistua pelkästään yöpyöräilyyn?
V: Yöpyöräily on tänäkin vuonna Kakkosnelosen oheisohjelmaa ja siihen voi osallistua myös osallistumatta itse tapahtumaan. Vaihtoehtoisesti Kakkosnelosen joukkueet voivat ajattaa yhden ajovuoron maantiereitillä. Yöpyöräilystä löydät enemmän tietoa Kakkosnelosen omasta osiosta kevään edetessä.

K: Missä ihmeessä on Lohja?
V: Katso sijainti Google Mapsista tai vieraile Lohjan kaupungin sivuilla.