Tällä kertaa ei ollakaan veneväijyssä! Asiasta tietämättömille ja uusille tuttavuuksille täytyy selvittää, että Kimmo Liljanderilla on ollut tapana viime vuosina kirjoittaa Kakkosnelosen raportti veneväijyssä. Kimmo on tänä vuonna ollut niin työllistetty, että juttu on jäänyt kirjoittamatta. Toivottavasti ensi vuonna on helpompaa... Kimmo valitteli viime vuoden raportissaan, ettei hänestä taida tulla kirjailijaa eikä lehtimiestä. Noh, en ole sen parempi minäkään, mutta koska olemme edes tämän velkaa kaikille avustajillemme sekä kumppaneille, niin päätin tämän verran käyttää aikaani.

Ensi vuoden tapahtumaa koskeva ensimmäinen palaveri on jo pidetty. Henkilökohtaisesti en ollut mukana, mutta saamieni tietojen mukaan tapahtuma järjestetään 23.-25.5.2009. Se tulee olemaan MTB-Lohja 24h:n kymmenes vuosi ja toivottavasti keksimme jotain repäisevää! Taisteluväsymyksestä huolimatta uskon entisen järjestelyporukan olevan edelleen mukana.

Tänä vuonna taisimme onnistua paremmin kuin aikoihin. Lahjoitussumma selvisi lopulta pitkällisen laskemisen jälkeen ja kaiken kaikkiaan tänä vuonna lahjoitetaan 17 600 euroa! Tästä summasta olemme erittäin kiitollisia kaikille joukkueille, mutta erityiskiitos niille tiimeille, jotka jaksoivat tuoda myös sitä sponsorirahaa ilmoittautumismaksun lisäksi. Kiitos!

Onnistumisia koettiin muutenkin tapahtuman aikana; mikrofoni taisi pitkästä aikaa toimia ihan kohtalaisen hyvin, palkintojenjako sujui suuremmitta kommelluksitta ja mitään muutakaan isompaa katastrofia ei tainnut sattua. Koko viikonlopun ikävin sattumus oli toki loukkaantuminen, joka sattui eräälle neitokaiselle rataa kiertäessään. Kyseessä oli tapahtuman historian ensimmäinen ambulanssikeikka, ja siitä syystä kyseinen neitokainen saikin palkinnoksi Kakkosnelosen perinteisen Mont'Ojaan kypärän. Toivokaamme, että se ensi kerralla vähentää loukkaantumisriskiä ja auttaa suorittamaan koko 24 tunnin ajon läpi saakka.

Ratamestarinamme vuodesta toiseen toimiva Tero "Zetor" Olkkonen oli tänä vuonna saatujen palautteiden perusteella onnistunut loistavasti! Teron tekemä reitti on omallekin väelle salaisuus viimeisiin päiviin saakka, mutta tänä vuonna reittiä kehuttiin todella onnistuneeksi. Runsas positiivinen palaute auttanee Zetoria hoitamaan homman kotiin jatkossakin!

Koska tapahtuma on suuri, on myös työntekijöitä paljon. Kimmo on perinteisesti yrittänyt muistaa kaikkia pienellä kiitoksella tässä tekstissään. Valitettavasti en pysty samaan, joten totean jo tässä vaiheessa unohtavani takuuvarmasti suuren osan avustajista. Älkää loukkaantuko tästä, kiitokset kuuluvat ilman muuta koko porukalle vaikka harvaan päähäni ei kaikkien nimiä mahdukaan.

Koko tapahtuman päävastuullisena toimii tietenkin Kimmo Liljander. Kimmo oli valitettavasti tänä vuonna sekä kovin työllistetty että kärsimässä sairastelusta, mutta homma hoitui kuitenkin hienosti. Vaikka kaiken suunnittelu aloitetaan aina ajoissa (=aina viime tingassa), niin homma hoidetaan kotiin. Ellei joku tiedä miten se tehdään, niin Kimmo tietää.

Ravintola osoittautui jälleen maineensa arvoiseksi ja tästä kiitos Raine Korpelalle henkilökuntineen. Rainenkin näennäisesti kovaa sydäntä lämmittänee se, että yksi paikalla olleista työntekijöistä, Mari Mero, palkittiin loppupuheenvuorojen yhteydessä arvostetulla Kakkosnelosen palkinnolla. Tämä palkinto myönnettiin JURYn toimesta, eli järjestäjillä ei ollut palkinnon kanssa mitään tekemistä. Kiitos, Raine, Mari ja muut!

Kimmo Lemberg Liikuntakeskuksesta on meille joka vuosi suopea. Hänen avullaan järjestyvät kaikki tarvikkeet, teltat, katsomot, kalkit kärryineen, pöydät, tuolit, avaimet, pesupaikat, aidat ja tietenkin toimistonamme toimiva tila. Kiitos! Ensiavustamme vastasi taas perinteisesti Tony Lindqvist, kiitos! Nettisivujamme hostaa Online Solutions. Vuodesta toiseen saamme näkyvyyttä netissä heidän ansiostaan ja täysin ilman korvausta! Paikallislehti Länsi-Uusimaa tarjoaa Kalle Stenbäckin komennossa meille mainostilaa ja Fillari-Lehti (Ossi Sinisilta ja Ride-Media) muisti meitä taas jutuillaan. Kiitos näistä! Tänä vuonna saimme paikalle myös RocSportin kaverit, hienoa! Tervetuloa ensi vuonnakin, ihan kuten jutussanne lupasitte!

Paavo ”poistielta.com” Hyrkkö ja yhtiökumppani Juha Hillebrandt ovat aina valmiita lainaamaan kalustoaan ja kouluttamaan meitä niiden käytössä. Turvallisuuskoulutuksemme järjesti tänä vuonna lohjalainen, maailmantasoa edustava Interfire Products. Loistava koulutus, kiitos! Raimo Kekkonen (Lohjan Sairaala), Maukka Saastamoinen (Lohjan Konttoriautomaatio), Hannu Ahtela (HA-Kuljetus), Seppo Hagerlund (AD-Office) ja Rauno Hollo (Lohjan Puhelin). Kiitokset avusta!

Printin Peppe Kavonius ja Cisse Lehtiö hoitivat paitamme taas sujuvasti. Kiitetään Peppeä taas erikseen järjestäjien paidan suunnittelusta!

Joukkueista on alusta asti ollut mukana kaikissa tapahtumissamme Fa(s)t Boys Racing Team eli Fättärit. Eivät pojat pettäneet tänäkään vuonna! BC-Hellsinki tarjosi apuaan järjestelyissä. Saapuivat jopa paikalle kiellostamme huolimatta, kiitos! MTB-Saukkolan pojat auttoivat taas sisäänajossa, kiitos! MTBCF on Kakkosnelosen suurin osallistuja. Minna, Essi ja muut, kiitos! KaPuA:n Tommi ”Tomppa” Miettinen ja Pekka ”Skegge” Mäkinen olivat taas ylimääräisenä apuna! Suuret kiitokset kaikille muillekin joukkueille tapahtumaan osallistumisesta!

Kari "Fjälle" Mäkelä hoiti taas kailottamisen. Vaikka ääni menee, niin "ähvä" ei hiljene. Tämä tiedetään Lohjalla ja Kakkosnelosen kävijät vievät viestiä muuallekin. Kiitos, Kari. Seija "Äiti-E" Länsimäki hoitaa ilmoittautumiset ja reskontraa. Seija hoitaa kaiken tiedottamisen joukkueille ennen tapahtumaa ja kantaa kaikki viranomaisten paperit Kimmolle allekirjoitettavaksi ja katsoo että ne on asiallisesti täytetty. Seijan tekee paperisaasteen joukkueille ja myös auttaa Justiinaa toimiston hoidossa. On kokouksissa sihteerinä ellei allekirjoittanut ole paikalla, päivystää Info-tiskillä, on asemaanajon aikana vastaanottamassa joukkueita.

Kimmo Koskinen toimii tapahtuman "varapäällikkönä" herra Liljanderin oikeana kätenä. Kimmo oikolukee ja korjaa lähes kaikki kaimansa kirjalliset tuotokset käsitettävään muotoon. Hän valvoo tapahtumassa infoteltalla silloin kun kukaan muu ei enää jaksa ja pitää jutuillaan kaikki hereillä. Yöllä johonkin aikaan minuakin nauratti niin, että aamusella vatsalihasten paikkoihin sattui!

Jari Syrenius vastaa Turvallisuussuunnitelmastamme. Hän päivittää sitä joka vuosi uusien juttujen kohdalta, kuten ympäripyöräily. Jari toimii apunani webmasterina, hoitaa yhteydet Pelastuslaitokseen ja tapahtuman aikana mm. järjestelee valvontaa ja hoitelee pysäköintiä.

Jouni "Jonna" Salo, hoitaa opasteet ja lisäkyltit ja katsoo vielä että ne ovat oikeilla paikoilla. Ympäripyöräilyn reitin merkit ja merkkaus ja parkkialueet ja niiden merkkaaminen ja parkkeeraukseen ohjaaminen kuuluvat myös hänelle. Järjestelee ja hoitaa alueen valvontaa Syreniuksen kanssa. Mikko "Tyyny" Hynninen, on infon vastuuhenkilö. Hän vastaa myös esittelijöiden paikoista ja esittelykentän käytöstä. Vastaanottaa esittelijät ja katsoo että heillä homma toimii. Iso-E, Risto Länsimäki suunnittelee majoitusruudut Rautalahden Timon kanssa. Iso-E mittaa ja piirtää kentän. Hoitaa majoitusalueen siisteyden, aitaamiset, yhteisgrillit. Joukkueiden saapuessa ohjaa ja neuvoo että alue rakennetaan sääntöjen mukaan. Jos jokin asia ei tunnu hoituvan, niin Risto tekee sen käden käänteessä. Korvaamaton mies! Jukka Alkunen on MTB-Lohjan uusia monilahjakkuuksia. Jukka ehtii joka paikkaan ja kaikkien avuksi.

Eero "Epa" Länsimäki vastaa Poistielta.comin kalustosta. Hän hoitaa kaluston paikalle, pitää tankit täynnä tapahtuman aikana ja vieläpä kaiken palauttamisen aikanaan. Tapahtuman aikana Epa on juoksevien ja kiireellisten asioiden erikoismies.

Timo "Kairos" Rautalahti on suvereeni palkintojenjaon kuuluttaja ja Juryn päätöksien verbaalinen suunnittelija. Ehkä håän vielä joskus ehtii ajamaankin kanssamme...

Eija "Justiina" Syrenius vastaa kovalla kädellä toimistostamme, hankki välineistöä ja keitti kahvia. Piti kurissa ja nuhteessa itse kunkin ja ehtiessään auttoi vielä Infossa. Hoiti yhteydet Liikuntakeskuksen siivoojiin. Laati avuksi käsittämättömän määrän erilaisia listoja. Rantasen Jussi toimi Zetorin poissa ollessa ”nokkamiehenä” ratavastaavana. Zetorin ja Jussin oikeana kätenä häärii perinteisesti Toni "Pikku-Kloppi" Valli. Muina reittimerkkaajina toimi Henrik ”Y-Henkka” Wennerstrand, Tuomas ”TJ” Lehto, Tommi ”Kultakypärämies” Hämäläinen. Rataporukalle vielä kerran erityiskiitos!

Jyrki Koskinen ja Jouni Lehtonen olivat liikenteenohjauksen lisäksi pakettiautokuskeina perjantaina, kiitos!

Arto "A.M." Mäkinen on MTB-Lohjan aktiivisimpia nettihörhöjä ja luonnollisesti aina mukana joka paikassa. Hän hoiti yhteyden Esiintyvät Taiteilijat Ry.n kirjanpitäjään ja kirjoitti kaikki virallista kuittia vaativat ilmoittautumismaksut. Hoiti parkkialueen luvat Harjun Koululta ja Ammattikoululta. Järjestäjien puolelta Juryn vakiojäsen ja tietenkin Infossa yövuoroissa. Taru Turpeinen auttoi taas Infossa. Kiitos.

Lohjanjärven ympäripyöräily oli jälleen mukana Kakkosnelosen oheisohjelmana. Sen puitteissa pidettiin kokouksia, joissa Lohjan Liikuntakeskuksen edustajat Jorma Aaltonen ja uusi johtaja Jukka Vienonen, Sinikka Pohjala, Länsi-Uusimaa lehdestä Urpo Uotila ja Kalle Stenbäck, Paloniemen Sairaalasta Ahti Virtanen, MPK Ry:n Heimo Yrjönsalo ansaitsevat kiitokset tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta. Alkaa olla iso tapahtuma tämäkin. Ympäripyöräilyn puitteissa kiitokset vielä Maukka Saastamoiselle ja Seppo Serovuolle Lohjan Konttoriautomaatioon, muoviin painatetut ohjeet ja kartta olivat hienoja. Teemu Vestovuo Lehtiyhtymästä toimitti kartat, kiitos!

Tässä se sitten on, joku unohtui aivan varmasti, anteeksi. Väkeä oli paljon tekemässä ja näin "ulkolohjalaisena" en kerta kaikkiaan muista edes kaikkien nimiä.

Tähän väliin lainaan hieman Kimmon viime vuotista tekstiä:

Kakkosnelonen on pyöräilytapahtuma joka toimii samalla myös hyväntekeväisyystapahtumana, kun me järjestäjinä luovutamme kaikki ilmoittautumismaksut ja sponsorimaksut käytännössä lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen eli teemme kaikki ilmaiseksi. Hyväntekeväisyystapahtumana emme pärjää isoille ammattimaisille, median tukemille tapahtumille mutta tapahtuman järjestäjänä joka luovuttaa varoja hyväntekeväisyyteen olemme isojen joukossa. Myös työmäärä, jonka teemme verrattaessa kokoon saamaamme lahjoitussummaan, on liian iso. Mutta onnistuneen tapahtuman järjestäjänä joka lahjoittaa tuollaisen summan hyväntekeväisyyteen on työmäärä juuri ja juuri mielekäs. Jos vielä järjestämme lisää Kakkosnelosia tulevaisuudessa, toivoisin ehdotuksia, joiden avulla saisimme lahjoitussummaa kasvatettua.

Näitä ehdotuksia emme juuri ole saaneet, mutta jostain syystä lahjoitussumma tänä vuonna kasvoi mukavasti. Suunta on siis positiivinen, toivottavasti se tarkoittaa, että Kakkosneloselle on edelleen kysyntää?

Seuraavaksi ohjelmassamme on Oktoberfest, joka sekin on jo aivan ovella. Oktoberfestin virallinen päivä on 4.10. ja laitamme siitä vielä tiedotteen sivuillemme lähempänä tuota ajankohtaa. Toivottavasti tapaamme monet Kakkosnelosenkin kävijöistä siellä!

Kimmo Liljanderin (ja koko MTB-Lohjan) puolesta

Mika Latvala