Seuraavat joukkueet tai henkilöt ansaitsivat tavalla tai toisella palkinnon Kakkosnelosessa.

Virtuaalipalkinto – todellinen ja aito kiri - Jänis reitin varrella

Tuntematon / nimeämätön jänis, joka toimi useammallekin pyöräilijälle kirittäjänä ja vauhdittajana mutta jota kukaan ei yrityksistä huolimatta saanut kiinni. Tavoitteena oli muistaa jänistä jo viime syksynä metallisella erityispalkinnolla, palkinnon jakajina Lohjan seudun metsästäjät. Palkintoa ei ilmeisesti onnistuttu toimittamaan, yritämme tänä vuonna uudestaan.

Erityispalkinto 2008: 2*Nokia fleece-takki – Force 10 fillari, Kari Seppälä, Team Lentotekniikkalaitos

Toista kertaa tapahtumassa samalla pyörällä jossa ei toimi takajarru – tosin vasta tällä kertaa hän asian huomasi (selitykseksi mainittiiin kaverin olevan töissä hallinto-osastolla). Jury erehtyi luulemaan fleece-takkien kokomerkintää vuosiluvuksi, sen verran monta X:ää ja L:ää lapuista löytyi! Joka tapauksessa takit soveltuvat kokonsa puolesta yhteenliitettynä torkkuviltiksi koko joukkueelle tai vaikka tämän himoitun pyörän peitoksi.

Erityispalkinto 2008 – Poliisit

Joukkue on monivuotisella osallistumisellaan vakiinnuttanut asemansa 24h -perheessä. Joukkueessa ei ollut alunperin yhtään naispoliisia, viime vuonna heitä oli jo yksi ja tänä vuonna useampikin joista kaksi on "very nice" –poliisia. Heille annoimme aurinkolasit toteamuksella: "It’s cool to be kind”. Joukkueen miespuolisille jäsenille jaoimme Holmenkollen tuotepalkintoja, joiden sini-valko-musta värikieli sopii joukkueen yhtenäiseen ajoasuun. Tuotteissa oli mukana mm Dirt Protector spray, joka ei kuitenkaan liene kyynelkaasua, lube- liukuvoidetta yms. tarpeellista apuainetta joukkueen pojille.

Tänä vuonna joukkue erityisesti takasi alueen yleisen turvalisuuden sijoittamalla team-auton portille tuloksella: yhtään pyörää ei tänä vuonna varastettu!

Erityispalkinto 2008: Nokian oranssit työhanskat eli käsinahan eristimet - Fillari-lähetit

Lähetit tulivat tapahtumaan auttamaan järjestelyissä, eivät ajamaan - pyynnöistä huolimatta... Erityiskiitos: fillareiden suojaus sateelta pakkausmuovilla Oletettu työtahti huomioiden yhdet hanskat riittävät koko joukkueelle.

Tsemppi-pokaali – Peten poppoo

Jakoperuste (2006 lähtien): ”Yritteliäs asennoituminen tinkimättömään ponnisteluun tavoitteen saavuttamiseksi – ilman näkyvää tulosta” Peten Poppoon telttakatoksen pystytysyritykset kiinnittivät ylestä huomiota ja herättivät hilpeyttä: tuuli teki pyrkimykset tyhjiksi ja teltta hävisi johonkin. Niin teki myös joukkue. (palkintokin on vielä jossain kadoksissa)

Biltema nousukahvat – Kaupin Kanuunat – Mika Hahtokari

Jakoperuste: oikean Kakkosneloshengen osoittaminen

  • Grilli-installaatio: makkaroiden ennenaikainen kypsyminen jo 2 km jälkeen
  • ajovalojen tekninen suunnittelu koko joukkueelle ja todellisen johtajuuden osoittaminen: ”ostatte itse osat ja minä kerron miten kokoatte”

Mont´ojaan kiertopalkintokypärä - Kati Laine, Käden murtuminen

Pannutus 11. kierroksella, tuloksena käden murtuminen ja ambulanssikyyti kotikulmille. Lupasivat tulla Jorvista takaisin – ei ole näkynyt...vielä. Varmistimme Katin saapumisen tapahtumaan ensi vuonna antamalla hänelle kiertopalkinnon.

Kiertopalkinto (iso pysti) – MTBCF junnut

Pitelemätön into ja aktiivisuus ajamisessa: lupa ajamiseen yöllä ei haettu omalta isältä vaan kaverin isältä (jolta lupa ajamiseen irtosi helpommin). Palkinto luovutetaan 2:lle pikkutytölle, jotka nähtiin jo klo 07:00 aikaan kiertämässä rataa.

Klubilta oli tapahtumassa kaiken kaikkiaan 6 joukkuetta - MTBCF:lle lahjoitettiin nippu päivän passeja kuntoklubi Aplicolle Lohjalle – tervetuloa viikkolenkille!

Pääpalkinto (Ratas) – Murtuneen rungon ravintolan iloinen Mari Mero

Tällä kertaa jury löysi selkeän ehdokkaan pääpalkinnon saajaksi helposti: useampi juryn jäsen toi esille pirteän ja iloisen persoonan, joka oli omasta pyynnöstään halunnut mukaan viime vuotisten kokemusten perusteella (tai niistä huolimatta). Kuulemma klo 05:00 aikaan Mari ei tosin ollut hymyillyt yhteen minuuttiin!

Palkinnot, joita ei jaettu

Poliisiauto (saatu 2006 Poliisien joukkueelta) Syy: kriteerit täyttävää ehdokasta ei löytynyt.

Ehdokkaat, joita ei palkittu

Yöhöpinät

  • toteemin led-valot
  • yhtenäinen ajoasu: kylpytakit

Pallopäät – kypärässä hopeapallo varren päässä

Martela – valkoiset takit

team Gecco:n Kimmo Frondelius

  • Nishiki hybridi rungossaan potilasmonitori, jota luulimme hieman vähemmän kehittyneeksi sykemittariksi.

Rata on saanut tänä vuonna erityisen paljon kehuja ja kiitoksia - jury halusi ehdottomasti tuoda esille ratamestari Tero Olkkosen apunaan Toni Valli.

PENALTY:t – ei tarvinnut jakaa tänäkään vuonna Rangaistuspalkintona jaamme tarvittaessa 2 tunnin privaattilenkin Fjällen vetämänä ja selostamana. Erittäin kovat rikkomukset rangaistaan Fjällen 1 tunnin rentoutus -CD:llä.

MTB-Lohja sekä tapahtuman jury onnittelevat voittajia!