7TH MTB-LOHJA 24 H HYVÄNTEKEVÄISYYSAJO ”KAKKOSNELONEN”

Minulle on tullut perinteeksi kirjoittaa tämä Kakkosnelosen juttu veneväijyssä. Perinne on myöskin jokavuotinen ongelma, eli miten kirjoittaa tällainen juttu niin että saisi kaikki tämän jutun aloittaneet lukemaan sen loppuun. Viime vuodet olen muuten tällä samalla valituksella aloittanutkin tämän jutun. Siispä kokeilen, osaanko kirjoittaa niin lyhyesti mutta mitään tärkeää unohtamatta, että lukija jaksaa loppuun. Tällainen kiitos kirjoitus kun ei normaalisti ole niin kuin dekkari, jossa tapahtumat ja jännitys tiivistyvät loppua kohti, mutta tämäpä onkin. Lue loppuun niin näet!

Järjestämisessä mukana olevat eivät saa työpanoksestaan tässä tapauksessa rahallista korvausta. Ainoa korvauksen virkaa tekevä on kiitokset tässä kirjoituksessa. Myöskään kaikilla mukana olleilla ei ole mahdollista olla mukana luovuttamassa välineitä sairaaloihin. Näistä tilaisuuksista on aina lähtenyt hyvillä mielin, paremmalla kuin rahallista palkkaa saaneena. Vaikka luovutetut summat eivät mielestäni järin suuria ole olleet mutta lahjoituksien saajien vilpitön tyytyväisyys ja kiitollisuus on ollut mieltä lämmittävää. Kunpa olisi mahdollista että kaikki mukana olleet, myös tapahtumaan osallistujat, pääsisivät olemaan mukana! Niinpä kiitokseksi ja palkaksi tapahtuman järjestäjistä ja auttajista tulisi kaikki nimetä ja mainita tässä jutussa, mutta jotta jutusta ei tule romaania (että en ylitä siis kuvaannollisesti palkkabudjettia), kaikkia en pysty mainitsemaan, niinpä….

Mika Latvala (L-setä), nettisivut, keskustelupalsta, kuvaaja, kokouksien sihteeri. Valvoo tapahtuman aikana melkein kaksi vuorokautta putkeen, luottomies!

Seija Länsimäki hoiti yhteydet joukkueisiin, tapahtumaan kuuluvia lupia, laskutusta ja toimi mm. kokouksien sihteerinä Latvalan sijaisena.

Jari Syrenius hoiti hienosti vaativan hommansa. Turvallisuussuunnitelman päivitys, turvallisuuteen liittyvää suunnittelua, yhteistyötä viranomaisten kanssa ja valvontaa tapahtuman aikana kuului hänen hommiinsa.

Tero Olkkonen ”Zetor”, reitin suunnittelu, valmistelu, merkkaus ja hoito.

Mikko Hynninen, Infon vastuuhenkilö, kokouksien vakio-osallistuja.

Jonna (Jouni) Salo, opastetaulujen, banderollien ja tarrojen teko, parkkialueiden valmistelu, yöpyöräilyn reitin varmistelua, tieopasteiden hoito, valvontaa tapahtuman aikana.

Arto Mäkinen (A.M.), laskutusta ja yhteyksien pitämistä niissä asioissa yhteistyökumppaneihin, lupa-asioiden hoitamista, oheistapahtumien järjestelyä, valvontaa tapahtuman aikana, juryn kokoukset.

Timo Rautalahti (Kairos), tapahtuman suunnittelua, tapahtuman ”paperisaaste”, aluesuunnittelu, juryn kokoukset, palkintojenjaon kuulutukset.

Kimmo Koskinen, tapahtuman suunnittelua, Seijan ”ohjaaja”, kokouksien vakiokalustoa.

Edellä mainitut henkilöt olivat myös pääosaltaan niitä jotka osallistuivat tapahtuman suunnittelukokouksiin jo viime syksystä alkaen.

Epa Länsimäki, kuulutuslaitteiden järjestely, ajokaluston hoito, erilaisia juoksevia hommia tapahtuman aikana.

Kari Mäkelä (Fjälle tai F-setä) tapahtuman aikainen kuulutus.

Eija Syrenius, tapahtuman toimiston hoito.

Risto Länsimäki, majoituskentän merkkaus, polttopuiden rahtaus, haluttu mies joka hommaan.

Niko Mellanen, infon apuri kuten Taru Turpeinen. Zetorin reitin merkkaajia ja huoltajia + muita juoksevia hommia hoitivat Leevi Stenbäck, Jonas Koistinen, Toni (Pikku-Kloppi) Valli, Tommi Hämäläinen. Joka paikan höyliä olivat myös Jussi Rantanen ja Tommi Miettinen. Alpo Puuronen hoiti Trial osuuden. Unohtaa ei voi myöskään Pekka Mäkistä (Skegge) tai Pete Piiraa ja AM:n perhettä vävykokelaineen.

Tavallaan ulkopuolisia meitä auttavia ovat seuraavat henkilöt ja firmat: Tony ja Teresa Lindqvistille suuret kiitokset ensiaputoiminnasta. Vuodesta toiseen olette paikalla auttamassa meitä. Kiitos taas!

Poistielta.com, siis Juha Hillebrandt ja Paavo Hyrkkö, ovat antaneet joka vuosi kalustonsa, autot ja mönkkärit sekä niiden ajokoulutukset, radiopuhelimet ja ajovermeet, käyttöömme tapahtumaamme tyylillä ”tulkaa hakemaan mitä tarvitsette”. Uskomatonta tukemista tällaista tapahtumaa kohtaan. Jäämme teille ”kiitollisuuden velkaan”.

Online Solutions mahdollistaa www.mtb-lohja.com sivun olemassaolon.

Lohjan Liikuntakeskus luovuttaa tilat Kakkosneloseen, myös Lohjanjärven Ympäripyöräilyn kokouksiin. Jorma Aaltonen ja Sinikka Pohjala istuvat aina kanssani kokouksissa. Kimmo Lembergin kanssa hoidellaan ns. juoksevat asiat vaivattomasti. Kiitos kaikille!

HA-Kuljetus, Hannu Ahtela. Tänä vuonna soitin Hannun ovikelloa. Hannun tullessa avaamaan ovea hän totesi minulle että ”olen tässä jo odotellutkin koska tulet, milloin tapahtuma onkaan”.

Lohjan Konttoriautomaation Maukka Saastamoinen, Lohjan Puhelin / DNA, Dataviestin Kari Tuononen, AD-Officen Seppo Hagerlund, Vandernet / Lafuma, Fillari-lehti, Huntteri / Felt, PowerBarin Mika Somppi, Pyörätohtori, Duell / Trek, Pohjan Sport Ry, Cube Sport / Rudy Projektin Vredesteinin ja Holmenkolin Teemu Mäkinen sekä Löflerin Ismo Väänänen ja Vihdin Hiihtokeskus ansaitsevat kiitoksen tukemisesta ja avusta.

Silkkipaino Marjaana Salo tekee tarrat vuosi vuoden jälkeen mutta laskua ei.

OpusK ja Jussi Hakava antoi tapahtumaamme hyvän pesämunan lahjoitettavaksi, kiitoksena yhteistyöstämme ja avustamme Oktoberfestissä. Taisi olla kuitenkin hiukan liikaa Jussi! Kiitos!

FRWD keksii joka vuosi uuden tavan tukea tapahtumaamme! Hienoa! Kiitos!

Printin Cisse Lehtiö ja Peppe Kavonius hoitavat ja painattavat tapahtumapaidat aina kiireessä (nyt helatorstai ei ollutkaan pojille vapaapäivä), joka johtuu siitä, että tilaan joka vuosi paidat liian myöhään. Peppen ”käsialaa” on myös järjestäjien oma paita. Kiitokset jälleen kerran!

Raine Korpela hoiti taas hienosti Murtuneen Rungon Ravintolan. En pysynyt hereillä Yöherätteiden myynnin alkuun, edellisen yön vatsatauti vei voimat. Loppuvuoden saankin kuulla mistä jäin paitsi.

Lohjanjärven Ympäripyöräilyn myötä saamme kiittää Lohjan Sairaanhoitoaluetta. Sieltä pystyn mainitsemaan Emmi Heinon ja Ahti Virtasen, Hakki Ry:tä sekä liikenteenohjauksesta paikallista Reservin Aliupseerikerhoa, Heimo Yrjönsalon johdolla. Hienosti hommat hoituivat!

Länsi-Uusimaa lehti ansaitsee kiitoksensa kiistattomasti. Urpo Uotilan ja Kalle Stenbäckin kanssa juotiin kahvia monessa kokouksessa.

Yhteistyö paikallisen poliisin kanssa toimi kitkattomasti.

Lyhyesti sanottuna, ammattilaisten kanssa on helppo toimia.

Kiitos Matti Saariselle avauspuheesta ja tapahtumamme tukemisesta!

Manun Lasi & Rengas ja Suoniemen Hinauspalvelu näyttivät ulkopaikkakuntalaisille millaista on lohjalaisten yritysten palvelu parhaimmillaan!

Maria Helle, Laura Lammassaari, Ninni Pulliainen, Terhi Raveala ja Outi Ahlstedt kiitokset avusta!

Annika von Schantz ja Raimo Kekkonen edustivat lahjoituksien saajia palkintojenjaossa. Raimo Kekkonen avusti myös ”ensiapu” henkilökunnan ”tien tasoittamisessa” ja Lohjanjärven ympäripyöräilyn uudelleen herättämisessä. Kiitos!

Esiintyvät Taiteilijat Ry Terttu Kunnaala joutui venymään takiamme. Tuon yhdistyksen perustaja Markku Savijärvi on tuki ja turva lahjoitustemme hankkimisessa. Kiitos avusta! Toivottavasti näemme Markun jossakin lahjoitustilaisuudessa!

JK-Shop, Jouni Liljander sekä Leena ja Saku joutuivat paikkaamaan minun tekemättä jättämisiäni jotta pystyin Kakkosnelosta hoitamaan!

Tuo kiitettävien lista tällaisessa tapahtumassa on mahdottoman pitkä eikä kaikki tainnut tulla mainittua! Anteeksi niille jotka unohdin, kello on jo 4.20 aamulla, muistini ei ole tarkimmillaan!

Kirjoituksen loppu lähenee joten on pakko paljastaa kirjoituksen juoni.

Kaikkein tärkein asia tapahtumallemme ja varojen keräämiselle on kuitenkin tapahtumaamme osallistuneet joukkueet ja soolot. Olette kaikki sisäistäneet vaatimattoman tapahtumamme luonteen ja tarkoitusperät. Koskaan aikaisemmin ei majoitusalueella ole mielestäni ollut yhtä hienoa ja rauhallista tunnelmaa kuin tänä vuonna. Joukkueenjohtajakokouksissa, Juryn kokouksissa ja päätöstilaisuudessa oli erittäin hyvä, tapahtuman luonteeseen sopiva tunnelma. Avauskierroksille ja loppukierroksille joukkueista osallistui useita ajajia, tilaisuuden merkitys ymmärrettiin!

Näin tapahtuman järjestäjien puolesta haluan siis antaa kaikkein suurimmat kiitokset 7th Kakkosnelosen osallistujille, joukkueille ja sooloille, kannustajajoukoille ja huoltajille. Te olette niitä jotka mahdollistatte meidän hyväntekeväisyyslahjoituksemme ja luotte lopullisesti sen tunnelman ja ilmapiirin joka tapahtumassamme on. Kiitos!

Noteerataan vielä BC-Hellsingin järjestäjille antama karviaismarjamehupullo. Lahjoitus oli merkittävä ja otamme sen vastaan ylpeydellä ja kiitollisuudella. Kairos (omasta mielestään) luotettavana miehenä vei sen säilöön ja sinne taitaa jäädäkin mutta näimme sen kuitenkin kerran. Minä sain pitää Polkuri-lehden, saakohan sillä saunanpesän syttymään? ;o)

Huonosti taisi käydä FBRT:n (Fa(s)t Boys Racing Team, Turuust) lahjoittamalle lahjallekin, sinne se lähti, muka luotettavan miehen matkaan (toivottavasti saa kovan päänsäryn karviaismarjamehusta). Tämä ei ole ollenkaan ensimmäinen vuosi kun olemme saaneet FBRT:tä ”palkintoja”. En muista edes enää kuinka mones Kakkosnelosen palkintojenjako on päättynyt meidän kohdalta siihen että väki kaikkoaa leirin purkuun ja Pave lähestyy meitä lahja kainalossa. Toivomme myös että tämä ei tosiaankaan ole viimeinen.

Haluamme nähdä teidät ja muutkin tämänvuotiseen tapahtumaan osallistuneet joukkueet uudelleen seuraavassa tapahtumassamme jos me vain pystymme sellaisen järjestämään ja miksei myös Oktoberfestissä.

Eikö muuten olisi hienoa tulla MTB-Lohjan 20v-juhlavuoden Kakkosneloseen 19-20.5.2007. Kaikkea saattaa tapahtua!

Kesä on edessä! Paljon ajettavia polkuja ajamatta! Katsotaan syksyllä mitä tapahtuu! Toivotaan että tuleva kesä on kaikin puolin mukavampi, lämpimämpi ja leppoisampi kuin aikaisemmat kesät. Kiitos vielä kerran kaikille!

MTB-Lohja Toy puolesta

Kimmo Liljander