Osastonhoitaja Marja Leena Portaankorva lähetti terveiset kaikille Kakkosneloseen osallistuneille. Tarvitsimme ja saimme kolme vauvavaakaa. Vaa'at ovat kehittyneet viime aikoina ja nämä ovat varsin nykyaikaisia. Potilaiden painoja seurataan joissakin tapauksissa useita kertoja päivässä. Pienen potilaan syöttöpunnitus on sellainen, että sen pitää sujua. Vauva punnitaan ennen ja jälkeen imetyksen ja sen perusteella pohditaan lisäruokaa tai suonensisäisen nesteen tarvetta. Nykyaikainen vaaka osaa pitää muistissaan alkupainon eikä ylimääräistä vauvan painon paperille kirjoittamista tarvita.Yksi vaa'oista oli "korkeareunainen" ja 20kg:oon asti ja se mahdollistaa esim. hiukan liikkuvaisemman lapsen punnitsemisen. Hyvä vaaka antaa painon 5g:n tarkkuudella ja nämä ovat sellaisia.

Saimme myös helposti puhdistettavan vauvan pituusmitan. Puhdistaminen on olennaista, kun olemme infektio-osastolla. Entinen mitta on osittain puinen, eikä sitä siten saa kovin hyvin puhtaaksi.

Saimme kolme pyörillä kulkevaa tippatelinettä. Nämä ovat tarpeen, koska monissa tapauksissa potilaat ovat suonensisäisellä nestehoidolla ja silti on tarpeen päästä hiukan liikkumaan huoneessa. Pyörällinen tippateline mahdollistaa tämän.

Playstation 2 - mitä kertoisin. Eristyshuoneessa oleva lapsi, joka pitää tietokonepeleistä, viihtyy paremmin, kun on se peli. Ihminen kaipaa virikkeitä sairaalassa paljon enemmän. Kaikki vaihtelu ja ajatusjumppa auttaa sietämään omaa tilannetta ja auttaa, ettei aika käy niin pitkäksi.

Sydämellinen kiitos uurastuksesanne Lasten infektio-osaston hyväksi,

Marja Leena Portaankorva, esh, ThM
Osastonhoitaja/ Avdelningsskötare
Infektio-osasto/Infektionsavd. LK1