Lämpimät kiitokset mukavista lahjoista pienille potilaille! Ihanaa, että joku ajattelee meidän potilaitamme täällä lasten infektio-osastolla! Teidän antama lahja on ihmisen lahja toiselle ihmiselle. Infektio-osastolla kaikki potilaat hoidetaan eristyshuoneessa, mistä potilas ei saa poistua jotta hän ei tartuta muita potilaita. Tästä syystä potilaamme eivät koskaan saa mennä leikkiosastolle. On siis erittäin tärkeää että potilashuoneessa on mahdollisuus leikkiin ja mahdollisuus siirtää ajatukset edes hetkeksi pois kivuista ja huonosta olosta. Pieni potilashuone käy ahtaaksi myös vanhemmille, jotka ovat lastensa kanssa eristyshuoneessa 24h.

Kiitos kakkosnelosen ihanille ihmisille kaikissa kymmenessä potilashuoneessa on toimiva TV ja ”pleikkari” jolla voi katsoa elokuvia ja pelata. Huolestuneiden vanhempien mieli saa levätä hetken. Lahjaksi saimme myös viisi(!) kannettavaa tietokonetta joilla lapset, ja myös heidän vanhempansa, voivat olla yhteydessä kavereihin ja sukulaisiin. Yhdessä tietokoneessa on mahdollisuus piirtää kynällä ruutuun, tämä sopii erityisesti väsyneelle vuodepotilaalle! Lisäksi saimme pieniä CD-soittimia ja lisää Playstation -pelejä ja elokuvia. Kiitos teille myös siitä että nyt jokaisen sängyn päällä odottaa ihana pehmolelu, jonka potilas saa heti omaksi ja viedä kotiin muistoksi sairaalassaolostaan. Infektio-osastolla täytyy pestä ja desinfioida kaikki välineet ja lelut kun potilas kotiu-tuu, tästä syystä joudumme tarkkaan harkitsemaan mitä viedään huoneeseen. Tänä vuonna saimme myös henkilökunnalle opetuskäyttöön TV’n johon on kytketty tietokone. Jotta voisimme antaa parasta mahdollista hoitoa pienille potilaille, mekin tarvitsemme jatkuvasti koulutusta!

Lahjat ovat mieluisia ja tulevat hyvään käyttöön. Lapset katsovat elokuvia ja pelaavat playkkapelejä uudestaan ja uudestaan. Kun sairaalareissusta tulee hyvä kokemus, sen muistaa koko elämänajan! Kiitos teille pyöräilijöille tästä! Olette mukana auttamassa lasta ja perhettä selviytymään sairaalakokemuksesta!

Tänä vuonna lahjapaketteja oli kuin jouluaattona. Kakkosnelonen tapahtumana, pyöräilijät, auttavat ihmiset ja erityisesti tapahtuman väsymättömät ja suurisydäminen järjestäjäporukka on Lastenklinikan infektio-osaston pääsponsori! Kakkosnelosen logo on sängyillä, vaa’oilla, valvontamittareissa, lääkeinfuusio-laitteissa, televisioissa, taideteoksissa, pöydissä, elokuvissa ja peleissä.

Osastolla hoidetaan noin 1500 lasta vuosittain, keskimääräinen hoitoaika on 2 vuorokautta. Melkein jokaisella lapsella on äiti tai isä mukana sairaalassa kakkosnelosesti! Tavallisimmat diagnoosit ovat erilaiset hengitystieinfektiot ja ripulit. Lähes kaikki lapset saavat suonensäistä nesteytystä ja lääkehoitoa. Kotiutuessa lapset eivät suinkaan ole terveitä, vaan hoito jatkuu kotona vanhempien kanssa. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että myös vanhemmat saisivat positiivisen kokemuksen sairaalassaolosta. Paljon kiitoksia lasten, heidän perheiden ja henkilökuntamme puolesta!

Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen

osasto K1:n henkilökunta
oh Annika von Schantz