Saakelin kova myrsky. Vaahtopäiset aallot vyöryvät lännestä meidän lahteen. Veneen poiju sukeltaa välillä näkymättömiin ja kiinnitysnaru lennättää vesisuihkuja tuulen riepoteltavaksi. Täytyy vahtia venettä, pelkään että vene ei pysy tuossa hiukan alimitoitetussa poijussa. Niin, olen kirjoittanut useimmat juttuni Kakkosnelosesta veneväijyssä. Nyt satamalaiturissani on hienot uudet kameravalvontasysteemit. Kuitenkin katto ja julkisivuremontti kotona on ajanut meidät evakkoon mökille. Nyt sitten vahdin venettä ja toivon myrskyn hellittävän että uskallan mennä nukkumaan.

Tuulee nimittäin niin kovaa ja sellaisesta suunnasta että televisiokin lakkasi näkymästä. Sytytin tulen takkaan. Kissani pitivät ajatuksesta. Toinen parkkeerasi tuoliini ja toinen kapusi takan päälle nukkumaan. Palasin takaisin ikkunan ääreen. Tuli siis sopiva hetki ottaa läppäri syliin ja kirjoittaa juttu tämän vuoden Kakkosnelosesta. Samalla voin pitää silmällä venettäni.

Kyllä Kakkosnelosen järjestelyissä näkyy ja sitä myös helpottaa tietynlainen rutiini ja kokemus aikaisemmista tapahtumista. Jokainen vuosi on kuitenkin erilainen. Tekijät hieman vaihtuvat. Roolit hiukan muuttuvat. Jokainen Kakkosnelonen on aina omansa. Fiilis ja mukana olevat ihmiset vaihtuvat hiukan. Eri vuosina eri ihmisillä on erilailla aikaa paneutua tapahtumaan. Ja nyt siis puhun koko ajan järjestelijöistä ja järjestelijöiden näkökulmasta. Kaikki järjestelyissä mukana olevat ovat mukana vapaaehtoisesti. Heidän ainoa ”palkkansa” on tämä kirjoitus ja tietenkin lahjoituksen keräämisen tuottama mielihyvä! Toki mukana olleiden kiitokset, joita tulee palautesähköpostiimme ja joita voimme lukea eri keskustelupalstoilta, lämmittävät mieltä mukavasti!

Meitä on auttanut lukematon määrä yrityksiä. Poistieltä.comin Paavo Hyrkkö piti meille mönkkäreiden ja maastureiden ajokoulutusta. Antoi meille käyttöön tapahtumaan tarvitsemamme pelit. Samoin peräkärryt ja tarvitsemamme radiopuhelimet.

Interfire Products piti meille unohtumattoman turvallisuus ja palokoulutus tapahtuman.

Presso Center lainasi meille sammuttimet.

Online Solution tarjoaa meille palvelimellaan tilaa.

Jäähallin ja muut alueet antaa käyttöömme Lohjan Liikuntakeskus.

Printin pojat painavat paitamme ja tekevät tarramme, paitsi ne jotka unohdin tilata ajoissa. Ulkomailta oli huono tulla tarrojamme tekemään mutta onneksi AD-Office korjasi tilanteen. Toki AD-Officen Sepi Hagerlund oli jo luvannut muuta välineistöä lainaksi tapahtumaamme ja toimitti samalla nuo unohtamani tarrat ajoissa meille.

Toimiston laitteet lainasi meille Lohjan Konttoriautomaatio. Saastamoisen Maukka antaa aina lainaksi kaikki ne laitteet joita kehtaamme kysyä.

HA-Kuljetuksen Hannu Ahtela kuljettaa aina roskamme.

Ludvig Oy kirjanpitotoimisto maksoi tänä vuonna polttopuut.

Fillari-lehti mainostaa ja kertoo tapahtumastamme alan harrastajille, Länsi-Uusimaa kertoo saman paikalliselle porukalle. Trek tukee paitojen hankintaa.

Rosk`n Roll tarjosi pullojen ja roskien keräykseen sopivat pöntöt.

Konditoria StHonore tarjoaa henkilökunnalle ja tapahtumaan tulleille kutsuvieraille makuelämyksiä. Vaikka niitä sieltä saadaan ja kannetaan niin paljon kuin kehdataan pyytää, niin jo lauantai iltapäivällä ei ole jäljellä kuin tyhjiä kääreitä.

DT-Linkiltä saimme taas käyttöömme ilmoittautumisjärjestelmän.

Olen tosi huono kaveri kiittämään. Taitaa suomalaisuus näkyä tuossa. Kiitän tässä nyt kaikkia yllämainittuja yrityksiä ja henkilöitä jotka ovat edesauttaneet ja tukeneet tapahtuman järjestelyissä. Samoin haluan kiittää kaikkia järjestelyyn vapaaehtoisesti osallistuneita. Joita luettelen seuraavaksi. Saatanpa hiukan kertoa joidenkin tekemisestä tarkemminkin.

Tänä vuonna reitin suunnittelussa sai Zetor Olkkonen ensimmäistä kertaa kunnolla apua. Pommimies, Ilkka Rislakki, kantoi kovaa huolta asioista. Loppujen lopuksi reitti hommissa oli kokenutta ja pätevää porukkaa paikalla riittävästi ja juuri oikeaan aikaan. Jukka Alkunen, Niko Mellanen, TJ Lehto, Toni Korhonen, Tommi Hämäläinen, Henkka Wennerstrand ja Leevi Stenbäck hoitivat hommaa rutiinilla. Uusina henkilöinä ratahommissa olivat Päivi Leppälä ja Riku Rahikka.

Autoja ja mönkkäreitä oli ajamassa Länsimäen Eeron lisäksi, Jussi Rantanen, Marko Heiskanen, Tommi Miettinen ja Jouni Lehtonen. Epa Länsimäki asuu nykyään Oulussa mutta on jo ottanut useana vuonna vapaata viikkoa ennen Kakkosnelosta jotta pääsee auttamaan tapahtuman onnistumisessa. Meillä on sanonta, vanhaa lorua mukaellen, että ”...puoli kuuta Peipposesta, Västäräkistä vähäsen, Epasta pari päivää”.

Tähän väliin laitetaan erittäin suuret kiitokset Jouni ja Sanna Lehtoselle. Tänä vuonna tämä pariskunta teki hommia tapahtuman eteen todella paljon!

Infoteltan porukka on se joiden kanssa tapahtumaan osallistuvat joutuvat useimmiten tekemisiin. Infoporukkaa pyörittävät pitkällä kokemuksella Seija Länsimäki ja Mikko Hynninen. Seija hoitaa myös yhteydet ilmoittautuneisiin joukkueisiin ja hoitaa ennen tapahtumaa erilaiset lupa-asiat. Outi Ahlstedt, Hanna Riitamo ja Arto "A.M." Mäkinen ovat myös Infossa konkareita. Uusina tänä vuonna mukaan tuli Saija Ahlgren, Sanna Lehtonen ja Mikaela Wrede. Mikaela eli Mico laitettiin myös vastaamaan toimistosta ja erilaisista hankinnoista. Kylmiltään hommiin joutuneena Mico selviytyi erinomaisesti, kuten arvelinkin! Tuosta syystä painostin sinua hiukan ottamaan tuon homman.

Jari Syrenius on ottanut kantaakseen turvallisuusasiat tapahtumassa. Timo Heinonen alan ammattilaisena ”konsultoi” JPS:ää tarvittaessa. Jonna Salo hoitaa oman rastinsa Jonnamaisesti ja pitää porukan nauruhermot tilannekomiikallaan kunnossa. Risto Länsimäki tekee niin paljon, niin paljon. Miten ihmeessä joku jaksaa?

Tapahtumaa ennen ja sitten tapahtuma viikonlopun perjantaina ja lauantaina tarvitaan kaikenmoista pientä apua. Eija Syrenius teki listat jotka pyysin. Nico ja Markus Miettinen auttoivat parkkeerauksessa ja ruutuihin ohjaamisessa. Ruutuihin oli ohjaamassa myös Raija Törrönen ja Hanna Villa. Kuinka mones vuosi tuo mahtoi Hannalla olla? Juuso Lehtonen oli liikenteen ohjauksessa. Lauri Vesamaa väijyi aluetta perjantain ja lauantain välisenä yönä kuten lupasi. Ibis Vesamaa nukkui sitten kyllä pommiin joukkueenjohtaja kokouksen, mutta sallittakoon tuo tällä kertaa!

Tapahtuman lääkäriksi oli lupautunut alan ammattilainen Jarmo Lehtonen. EA-hommat hoiti Tony Lindqvist, kuten on hoitanut tapahtumassamme aina tai ainakin siltä tuntuu!

Kari Mäkelä on aivan varmasti kuuluttanut kaikki tapahtumat. F:n kuulutuksista pitävät kaikki tapahtumaan osallistuvat tai ainakin niin antavat meidän ymmärtää. Oman porukan suhtautumisen asiaan tiedän ja sitä ei kannata tällä foorumilla julkaista...

Timo Rautalahden verbaalisia kykyjä ei voi kun ihmetellä. Tapahtuman palkintojen jako on ollut jo vuosia Kairoksen kuuluttama. Kairoksen verbaliikka on tapahtuman palkintojen jaon tunnelman kivijalka!

Kimmo Koskinen korjaa ja tukee meikäläisen päätöksiä. Korrekti tekee ja ideoi myös kaikki mainoksemme. Mika Latvala pitää meidät koko kauden hereillä ja ajassa hoitamalla nettisivumme ja toimimalla moderaattorina palstallamme. L-Setä stilisoi myös suurimman osan kirjoittamistani teksteistä. Hänen vikansa ei ole, että tämäkin on tylsää luettavaa, ja täynnä virheitä. Tyhjästä on paha nyhjäistä.

Nykyään minulta kysytään usein että mikä saa minut jatkamaan tämän tapahtuman vetämistä! Joitakin asioita ei vain osaa selittää. Tietenkin tuo hyväntekeväisyys ja vielä kohtuulliset summat jotka onnistumme tapahtumallamme keräämään, on yksi tekijä. Mutta yksi tärkeimmistä syistä on tuo yllä mainittu porukka. Se tunnelma minkä tuo porukka luo tapahtumaa kasatessamme, ja se intensiteetti ja halu millä asioita tehdään, on ainutlaatuista. Tunnelma järjestäjien keskuudessa tapahtuman aikana taitaa olla vielä parempi kuin tapahtumaan osallistuvilla joukkueilla. Noista palikoista syntyy Kakkosnelosen ainutlaatuinen tunnelma. Tänä vuonna varsinkin ulkomaalaiset olivat tuosta tunnelmasta ihmeissään. Edes jokavuotinen vesisade, tänä vuonna höystettynä aikamoisella salama ja ukkosrintamalla, ei saa sitä latistettua.

Tuollaisen porukan ja tapahtuman edustajana oleminen tuo minulle paineita. Yritän edustaa teitä parhaalla mahdollisella tavalla, niin hyvin kuin pystyn. Sen te ansaitsette. Parempaa porukkaa saa hakea!

Kiitos kaikille!

Tuuli on hiukan tyyntynyt. Tänä yönä on todella pimeää, venettä ei enää näe. Tässä on turhaa enää valvoa. Kyllä se vene varmaan tuolla vielä aamulla on! Tulee tästä jutustakin hiukka lyhyempi kun menen nyt nukkumaan!

Lopetan tämän seuraavaan toteamukseen: Joka vuosi on ollut hyvä porukka järjestämässä, mutta niin hyvää porukkaa ja tunnelmaa kuin tänä vuonna oli, ei ole ollut koskaan aikaisemmin!

Kimmo Liljander