MTB-Lohja 24h -tapahtuman juryn valinnat palkintojen saajiksi

Erityispalkinto 2010 (lahjoittaja: Tawast Cycling Club): Team lippiksiä – Jari Hepo-Oja Pyörä-HUS:n joukkueesta

erinomainen LED-installaatio kypärässä. Epäilimme sitä valotaiteilija Ekku Peltomäen tuotannoksi, mutta kävi ilmi, että Ekku ottaakin oppitunteja Jarilta hienot lippikset annetaan sen takia että Jari malttaisi ottaa kypärän välillä pois päästään ja ettei tarvitsisi viedä koko miestä akkujen lataamoon.

Tsemppi-pokaali – LS Vesamaa ”IBIS”

Jakoperuste (2006 lähtien): ”Yritteliäs asennoituminen tinkimättömään ponnisteluun tavoitteen saavuttamiseksi – ilman näkyvää tulosta”

 • Joukkue (LS Vasama) halusi tuoda Naantalin tai ainakin sen kylpylän mukanaan Lohjalle. Naatalin aurinkokin oli aluksi mukana mutta ilmeisesti sen roikottaminen taivaalla kävi sitten kuitenkin ylivoimaiseksi joukkueelle. Palkinnon peruste on hyvin kunnianhimoinen kokonaisuus jonka siis perustui telttasaunaan, uima-altaaseen bikiniasuisine uimareineen ja auringonottajineen. Erityisesti nämä jälkimmäiset kiinnittivät jopa Etelä-Afrikkalaisten vieraittemme huomion monellakin eri tavalla. Kokonaisuuden palkittavuutta arvioidessaan jury jäi kaipaamaan vesisuksi- ja wakeboard-näytöstä uima-altaalla - molempiinhan olisi kaluston puolesta ollut mahdollisuus.

Biltema nousukahvat – Lohjan Osaava Leikkuri

Jakoperuste: oikean Kakkosneloshengen osoittaminen

 • Joukkue valmistautui vahvasti tukemaan tapahtumaa paitsi henkisesti niin myös fyysisesti omilla palveluillaan. He tarjosivat reitin varrella erilaisia terveydenhuoltopalveluita yläreisi- eli pyllyhieronnasta alkaen aina katetrointiin saakka. Mitään näistä ei kuitenkaan tarvittu. Edes lisähappipulloon kukaan ei turvautunut vaikka ilmeisesti useilla olisi tarvetta ollut. Tarvittaessa joukkueesta olisi löytynyt roimasti ammattitaitoa enempäänkin, mukana oli mm. anestesialääkäri, leikkaussalin hoitajia ja jopa gynekologi.
 • MTB-Lohjan setä-osasto eli yli 50-vuotiaat kuskimme jäivät kaipaamaan urologia joukkueeseen

Mont´ojaan kiertopalkintokypärä – Peter Nylund turusta

 • Perinteiseen tapaan tapahtumaa hellivät myös sääolosuhteet. Yhteislenkin aikana yllätti raju ukkoskuuro ja salamanisku aivan pyöräilevän osaston viereen Tämä harvinainen luonnonilmiö aiheutti vielä harvinaisemman luonnonilmiön eli nopean ja yksimielisen päätöksen pyöräilijöiden kesken lenkin suunnasta ja pituudesta – nopeasti pois metsästä ja lyhintä reittiä! Samaisen lenkin yhteydessä tapahtui myös jotain hyvin surullista – aivan uuden ja kalliin pyörän takarengas vaurioitui peräänajon takia pahoin. MTB-Lohja pahoittelee tapahtunutta mutta toteaa vaurioiden jääneen valtakunnan mitassa melko mitättömiksi koska kyseessä oli turkulainen pyörä. Haluamme kuitenkin osoittaa sinänsä surullisen tapahtuman johdosta myötätuntomme Turun suuntaan tämän suojakypärän myötä. Kypärästä voi hyvinkin olla hyötyä viikkolenkeillä Turun Myllysillalla.

Kiertopalkinto (iso pysti) – Santeri Kemppinen, 6v

 • Tämä nuori mies on osoittanut erityisen selkeästi todellista 24h-henkeä ajamalla 16”-pyörällään intoa piukassa kokonaista 5 kierrosta joista 2 vesisateessa. Palkinnolla haluamme kannustaa Santeria maastopyöräilyn saralla ja samalla toivottaa muitakin nuoria innokkaita harrastajia joukkoomme

Erityispalkinto 2010 (lahjoittaja: Intrum Justitia): Team:a paitoja – Jari Viljanen

 • 2009 palkitiin Velosportin yhtenäinen ajoasustus: limenvihreä, sappinesteen värinen, suorastaan Euroviisuhenkinen ajohaalari eli lievästi hinderoosa. Samassa hengessä haluamme palkita tämän vuoden suurimman ja lujimman itsetunnon, miehen joka tyylistä tinkimättä pukeutui 30 kg vanhaan ajohaalariin! Haluamme tuoda Jarin esille myös sen takia, että hän on aivan alkuperäisiä MTB-Lohjan jäseniä. Arvioidemme mukaan hän on jäsen numero nolla, eräiden hänen aikalaistensa arvioiden mukaan voidaan myös puhua pelkästään nollasta. Jari ei ole muutamaan vuoteen ollut aktiivisesti mukana MTB-Lohjan arkitoiminnassa. Näiden ajopaitojen myötä toivomme näkevämme Jari taas enemmän mukana lenkeillämme. Näissä pitäisi olla enemmän tilaa hengittää kuin startissa näkemässämmä 80-luvun haalarissa. Ja varmuuden mukaan annamme näitä XXXL-paitoja kaksi, näistä voi tehdä yhden vielä isomman jos paidat eivät yksittäin mahdu suoraan päälle.

Pääpalkinto (Ratas) – Team Harad, myötämäki ja tamppaajat

Jaettu myöskin perinteisesti aidon 24h-hengen luomisesta

 • Yhteinen tekijä on Espoo Slalom. Kuten äsken palkittu Santeri, nämä joukkueet ovat osoittaneet aitoa 24h-henkeä hyvin aktiivisella ja innostuneella asenteellaan. Joukkueen into ei rajoittunut pelkästään ajamisen vaan heidät nähtiin mm pelaavan jalkapalloa vesisateen lomassa ajovuorojen välissä. Joukkueita on siis kolme ja osittain siksi että näin saatiin aina kolme junioria yhtä aikaa reitille ajamaan yhdessä. Tälläkin palkinnolla haluamme kannustaa nuoria maastopyöräilyn saralla ja edelleen toivottaa muitakin nuoria innokkaita harrastajia joukkoomme.

Muita huomattuja

Kansainvälisyys - osallistujia eri maista

 • USA
 • Denmark
 • South-Africa
 • Sweden
 • Netherlands
 • Turku

Ehdokkaat – ei palkittu

Virkkalan VPK

Ajoasu- ja pyörävarustelu startissa: vilkkuvalot, autostereot ja erityisesti musiikkivalinta puhututti Jurya – todelliset näytöt kylän suurimmasta kypärästä ja muusta varustuksesta jäivät tosin antamatta. Onneksi näin, mitään sammutustarpeita leirialueella ei koko aikana ollut. Piristävä ilmestys startissa ja vaikuttava yhtenäinen asustus.

Koko osallistujakaarti

Vesisade ei lannistanut tunnelmaa lainkaan!

PENALTY:t – ei tarvinnut jakaa tänäkään vuonna

2010 jaossa on karaokeilta Fjällen kanssa ravintola PataÄssässä – juomat kustannettava itse

Poliisiauto (saatu 2006 Poliisien joukkueelta) – ei jaeta tänäkään vuonna

Tullaan jakamaan sinä vuonna kun on vain yksi väärin pysäköity auto

2011 Tulemme paketoimaan kiristekalvolla väärinpysäköidyt autot nättiin pakettiin. Ja yhden sisälle laitamme yllätyksellisesti Fjällen kotimatkan ratoksi!