Maastiskezä

Projekti maastiskeza (PMK08) on Kajaanilainen yritelmä kasata polkupyöräilijöitä samoille lenkeille.

Keväällä 2008 käyntiin polkaistun projektin tavoitteena oli luoda maksuton, kaikki osallistujat ikä, kunto ja kalusto tasavertaisesti huomioiva lenkkiporukka. Ennen kaikkea tavoitteena oli kasata pyöräilyn ystäviä yhteen ja jättää kaiken maailman irvistelyt ja "välit kiinni" pelleilyt joillekkin toisille.

Yhteislenkit pyörii kesällä kolme kertaa viikossa ja talvella yks tai kaks kertaa viikossa. Lisäksi käydään porukalla eri tapahtumissa, liikuskellaan muutenkin kuin pyörillä ja järjestetään luonnollisesti omaa kivaa. Tapahtumina ollaan järjestetty mm. jo legendaksi muodostunut KevätKlassikko (tänä vuonna 18.4.2009), UrbanRide ja ilta cyclocross ajeluita. Mukavien tapahtumien päälle ollaan vietetty aina mukavat banquetit. Tänä kesänä uutena juttuna starttaa cyclocross cup, jonka osakisoja ajellaan kesän aikana noin viisi kappaletta Kajaanin alueella. Niin ja meillä ei ole UCI/SPU toppatakkeja, joten cc-tapahtumissa nähdään kirjavaa kalustoa ja silti kaikki ovat pystyneet ajamaan sopivan täysii ja nauttimaan tapahtumista. Kesällä 2009 tullaan järkkäämään tapahtumia endurosta maantiejuttuihin poolomailoja ja makkaran paistoa unohtamatta.

Nykyisessä muodossaan toimintaa ollaan pyöritelty reilun vuoden verran, mutta jo vuodesta 2004 ydin porukka on järkkäilyt pikkujoulu urbaneita ja muuta pientä kivaa. Koko tämän ajan ollaan oltu yhteistyössä Oululaisten aktivistien kanssa ja vierailtu toistemme tapahtumissa ja kehitelty yhteisiä juttuja, kuten Lohja24h joukkue.

Tiedoituskanavana toimii http://maastiskeza.blogspot.com josta löytyy tapahtumien ilmoitukset, viikko-ohjelmat ja muu tarpeellinen tieto mitä milloinkin tapahtuu. Meneppäs nettiin nyt ja tule paikalle kun tapahtuu.

Terveisin,

Mikko Myöhänen


Haluatko sinäkin joukkueesi esittelyn tämän vuoden Kakkosnelosen osioon? Laita lyhyt teksti plain text -muodossa tulemaan samaan sähköpostiosoitteeseen, jonka olet saanut ilmoittautumisesi yhteydessä. Mukaan voit liittää maksimissaan yhden kuvan.