MTB-Lohja julistaa kesän virallisen ajokauden päättyneeksi Oktoberfestin myötä.

Fillarit eivät toki Lohjalla pysähdy siltikään. Yhteislenkkejä jatketaan läpi pimeän talvenkin, mutta säännöllinen yhteislenkkitoiminta on perinteisesti päättynyt Oktoberfestiin. Lokakuun aikana myös lenkkien ajankohdat muuttuvat pimeyden takia. Foorumiltamme löydät viimeisimmät tiedot lenkkien ajankohdasta.

2009 ajokausi

Vuosi 2009 on ollut MTB-Lohjalle monella tavalla merkittävä. Olemme saaneet kansallistakin julkisuutta sekä erilaisia tunnustuksia viimeisten vuosien aikana. Vuoden 2009 huipensi osaltamme kymmenes Kakkosnelonen, jonka myötä lahjoituspottimme on nyt kasvanut noin 140 000 euroon. Toivomastamme "vanhasta miljoonasta" (noin 168 000 euroa) on siis jääty edelleen ja siksi ehkä tulemme ensi keväänäkin järjestämään moisen tapahtuman. Päivämäärä Kakkosneloselle on jo tiedossa mutta itse tapahtumasta on tarkoitus keskustella sisäisesti vielä kuluvan alkusyksyn aikana. 22.-23.5.2010 kannattaa silti merkitä kalenteriin jos vaikka jotain tuolloin tapahtuisi!

Oktoberfest oli pitkästä aikaa (no, pitkästä ja pitkästä) melkoinen menestys. Ajajia oli runsaasti ja sää oli huomattavan suosiollinen. Isojen poikien mukaan illanviettokaan ei ollut iso pettymys (ihan kuin se joskus olisi ollut), joten tätäkin tapahtumaa voidaan pitää melkoisen onnistuneena.

Henkilökohtaisesti tuntuu siltä, että ajaminen on vuosi vuodelta vaikeampaa. Keväällä kauden aloittaminen tuntuu mukavalta ja syksyllä sen lopettaminen haikealta. Silti tänäkin vuonna allekirjoittaneen lenkit ovat valitettavasti jääneet kahden käden sormilla laskettaviksi. On porukassa silti ennenkin laiskoteltu - ja tultu menestyksekkäästi takaisin. Hanskoja ei siis kannata heittää nurkkaan lopullisesti.

Loukkaantumisilta ei ole tänäkään vuonna vältytty. Vaikka maastopyöräily ei lajina ole sieltä vaarallisimmasta päästä, on loukkaantumisen mahdollisuus aina olemassa kun metsässä ja märillä kallioilla huimistellaan pyörällä. Silti mitään isoa ei ole sattunut ja MTB-Lohjalaiset ovat säästyneet normaaleilla rattaankuvilla pohkeissa ja muulla vastaavalla pienellä raapaleella. Moraalisena johtajanakin tunnettu Kimmo Liljander on tosin ollut jo hetken aikaa pyöräilykiellossa kipeän kätensä takia. Sääli sinänsä, Kimmo on ollut yksi niitä voimia, jotka meikäläistäkin ovat jaksaneet vetää yhteislenkeille edes silloin tällöin. Pikaisia paranemisia!

"Kimmon nurkka"

Kakkosnelonen tuli sivuttua, Oktoberista hieman avauduttua ja yhteislenkitkin mainittua. On oikeastaan enää kiitosten aika. Koska tänä vuonna "Kimmon nurkka" (löytyy Kakkosnelosen alta joka vuodelta) on näköjään jäänyt kirjoittamatta, hoidetaan sekin pikaisesti tässä aiheessa.

Kuten suuri(n?) osa lukijoista tietää, on Kimmo perinteisesti kirjoittanut lyhyen tekstin Kakkosnelosen jälkeen. Teksti on tosin usein venähtänyt sivujen mittaiseksi ja allekirjoittanut sitten sitä lyhentelee, paikkaillee ja korjailee parhaan kykynsä mukaan - sivuston ylläpitäjän pientä diktatuuria käyttäen... No, viime vuonna tuo teksti jäi muiden kiireiden takia Kimmolta kirjoittamatta ja allekirjoittanut yritti sitä huonolla menestyksellä paikata. Toivottavasti se ei ollut ainakaan huonompi kuin esikuvansa. Tänä vuonna tekstiä ei ole sähköpostiini tullut, liekö sitten veneväijyt jääneet väliin kipeän käden takia vai olisiko jopa kirjoittaminen mahdotonta tuon säryn takia. Allekirjoittanut siis paikkailee jällen, mutta tänä vuonna en edes yritä kirjoittaa Kimmon veroista tekstiä. Istun nimittän tällä hetkellä yksin talossamme ja juttua ei oikein meinaa syntyä. Tuuli vinkuu nurkissa ja sade piiskaa ikkunoihin saakka - kuulostaa lähes Kakkosnelos-keliltä, vai mitä?

OK, aloitetaan.

Kuten siis totesin, ensi vuoden tapahtuman päivämäärä on tiedossa mutta se, pidetäänkö tapahtumaa, ei ole. Tarkka kymmenennen tapahtumamme lahjoitussumma on toki tiedossani, mutta koska omistan saman pään kesät, talvet, en sitä enää muista vaikka lahjoitustilaisuuteenkin osallistuin Lohjalla. Toinen tilaisuushan meillä on vielä Helsingissä kunhan lastensairaalassa saavat taideteoksensa esille. Tämän vuoden ilmoittautumista muutti hieman uutena sponsorina ilmestynyt DT-Link, joka ystävällisesti avusti toimintaamme lahjoittamalla meille henkilökohtaisesti räätälöidyn ilmoittautumisjärjestelmän. Sen avustuksella saimme jälleen hieman pienennettyä käsityön määrää, toivottavasti ilmoittautuminen sujui myös teidän puolestanne ongelmitta? Palautetta emme ole järjestelmästä saaneet ja henkilökohtaisesti IT-alalla työskentelevänä kuvittelisin että jos siitä olisi kovasti pahaa sanottavaa, olisimme sen jo kuulleet. Kiitokset siis DT-Linkin herroille koodaamisesta, palvelintilasta ja pitkistä hermoista kanssamme!

Ratamestarimme Tero "Zetor" Olkkonen ei tänäkään vuonna saanut haukkuja. Itse asiassa taisi olla ensimmäinen kerta vuosiin, jolloin ehdin kunnolla tutustua rataan jo etukäteen. Kävin parina viikonloppuna sitä itsekseni ajelemassa - ihan jo turvallisuudenkin takia - ja reitti vaikutti todella hyvältä. Kiitokset siis Zetorille hienosta radasta!

Kiitokset kuuluvat myös monelle muulle kaverille. Yhtenäkään vuonna ei ole tainnut kaikkia nimiä tulla mainittua eikä takuulla tule tänäkään vuonna. Jos toistaiseksi unohdetaan oma porukkamme, kiitoksen saa taas Raine Korpelan luotsaama Murtuneen Rungon Ravintola. Vaikka viime vuonna palkittu Mari ei ollut paikalla, sieltä irtosi silti se kunnon palveluun kuuluva hymy neljän aikaan aamuyöllä. Kiitos!

Liikuntakeskoksen kanssa meillä ei koskaan ole ollut ongelmia. Homma toimii, kaverit auttavat minkä omilta hommiltaan ehtivät ja varusteita saamme aina tarpeeksi. Kiitos sinne kaikille! Ensiapu hoitui jälleen Tony Lindqvistin toimesta ja tänä vuonna tuli apua Lohjan sairaalastakin. Hienoa talkoohenkeä! Online Solutions tarjoaa meille edelleen sivuston käyttöön - korvauksetta. Suuri kiitos sinnekin! Lohjan paikallislehti Länsi-Uusimaa antaa meille mainostilaa ja juttuja on meistä ollut myös Fillari-Lehdessä. Kiitos molempien aviisien vastaaville!

Kuten huomasitte, Poistieltä.comin maastoautot ja mönkijät olivat taas käytössämme. Ne ovat tärkeä osa tapahtuman turvallisuutta ja tietenkin valtavana apuna rakentamisen ja purkamisen aikana. Kiitos Paavo Hyrkkö ja Juha Hillebrandt! Lohjalainen Interfire tarjosi taas meille turvallisuuskoulutuksen, kiitos! Kopiokone tuli jälleen Lohjan konttoriautomaatiosta, kiitos Maukka Saastamoinen! Kiitos myös LohjanPuhelin ja Rauno Hollo.Hänen ansiostaan meillä oli taas toimivat viestintäyhteydet. Peppe Kavonius suunnitteli ja toteutti Cisse Lehtiön kanssa taas kaiken Kakkosnelosen vaatetukseen liittyvän. Järjestäjien paita herättää joka vuosi ansaittua huomiota! Paljon olisi muitakin kiitettäviä, mutta kun nimiä ei muistu mieleen. Kiitos silti kaikille!

Omaan porukkaan se kiitos onkin vaikea kohdistaa; allekirjoittanut kun vielä on tällainen "ulko-lohjalainen" niin kaikkie uusia naamoja ei aina meinaa edes tuntea. Olen silti todella tyytyväinen siitä, että tällaiseen "setäytyneeseen" (sedittyneeseen?) sakkiin uskaltautuu vieläkin nuoria, pyöräilystä innostuneita kavereita. Tervetula mukaan ja kiitos avusta.

Toivottavasti ymmärrätte miten monta nimeä tässä jää julkaisematta. Jos unohdetaan jo perinteiset nimet, kuten A.M., Fjälle, JPS ja muut vanhat parrat, jää nuorempiakin jäseniä paljon mainitsematta. Se ei silti tarkoita, etteikö kaikelle avulle olisi käyttöä.

Lopetan omalta osaltani tämän jutun tähän. Tutkailin MTB-Lohjan sivuja iltasella ja totesin, että koska siellä ei ole Oktoberfestin jälkeen ollut mitään juttua niin kirjoitan pienen tekstin. Tästä tulikin (liian) pitkä. Kiitos kuitenkin kun jaksoit lukea. Toivottavasti näemme ensi keväänä Kakkosnelosessa!

MTB-Lohjan psta,

L-setä